Okuduğunuzu yanlış anlamak üzere kodlamışsınız kendinizi. Gündelik yaşamımızda işlediğimiz bir çok günahtan daha masum BENCE dedim. Konuyu farklı bir noktaya çekmeye gerek yok şahsi fikrimi ilettim. Abdest konusu için yaptığınız açıklama ise biraz garip. "söylerler" demişsiniz. Kim söyler Allah söylemiyorsa Peygamber söylemiyorsa bunu söyleyen kimdir. Allah söylemiş olsa ayet Peygamber söylemiş olsa Hadis olacak ikisi de yoksa biz her söylenene göre yaşayacaksak din karma karışık bir hal almaz mı ?
gündelik yaşamında nasıl günahlar işliyorsun merak ettim adam öldürme soygun gibi günahlar tabi daha büyüktür ama anlamıyorsunuz lanetlenmiş bir günah var diyorum siz gündelik yaşamdaki kadar günah değildir diyorsunuz. nasıl bir masumiyet
neyse öbütüne geçelim allah demiyorsa peygamber demiyorsa hz ali ,hz ömer, imamı azam gibi isimler diyorsa yanlış mıdır ? cevap verin
"]https://www.youtube.com/watch?v=HXgJUeWXVUo
[/URL]
Ebubekir Sifil dediğiniz hoca DEVE SİDİĞİ ile ilgili bir ayete sahih demişti

Sonra da Caner Taslaman deve sidiği getirince ben öyle demek istemedim vs gibi cümleler kurmuştu hocam yapmayın lütfen
İlgili hadis
''nitekim hz. ebu zer’in anlattığı bir olayda da aynı tavsiyeler söz konusudur:
'medine havası beni hasta etti. hz. peygamber (a.s.m), ‘git birkaç deve ve keçi-koyun sütünden (hadisin ravilerinden hammad: ‘sanırım; ve bir de sidiklerinden) iç’ diye tavsiyede bulundu.”(bk. ebu davud, taharet, 125).
ebu davud, hadiste geçen ve “develerin sidiklerinden içmeyi” ifade eden cümlenin doğru olmadığını, bunu yalnız basra hadisçilerinin enes’ten yaptığı rivayetlerde yer aldığını ifade etmiştir.(bk.a.g.e.).
[/QUOTE]
evet deve sidiği olayı

onu araştırmadım lakin cuma namazı cidden yok