FrknYLMZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediklerinizi çok iyi anlıyorum ve size hak veriyorum. Ancak bu tarz olaylarda "Şiddete hayır" demek yerine "kadına şiddete hayır" diyen, 3. Nesil feminizmi benimseyen gruba bu durumu anlatmak oldukça zor.
Kadına şiddet genel olarak şiddetin bir alt koludur. Ve normal şiddetten çok daha vahim bir durumdur. Çünkü kadınlar insan haklarını kullanmak istedikleri için şiddete maruz kalıyorlar. Kadınlar bir erkekten ayrılmak istedikleri için şiddete maruz kalıyorlar. Kadınlar kendisine kötü muamelede bulunan bir adamdan boşanmak istedikleri için öldürülüyorlar. Kadınlar babasının seçtiği adamla değil kendi sevdiği adamla evlenmek için öldürülüyorlar. Kadınlar boşandıktan sonra yeni bir insanla ilişkiye başlamak ya da evlenlek istedikleri için öldürülüyorlar. Kadınlar her gün sopa yedikleri bir evden ayrılıp özgürce yaşamak istedikleri için öldürülüyorlar.

Yani bunu şiddete indirmeye çalışmak içini boşaltmaktır. Sen istifa eden işçisini benim şirketimden başkar yerde çalışamazsın diye öldüren patron gördün mü? Sen başka kulübe transfer olan oyuncusunu başka forma ile gol atamazsın diye öldüren kulüp gördün mü? Okulda akran tacizine maruz kalıp okulunu değiştirmek isteyen bir öğrencinin disiplin kurulu tarafından öldürüldüğünü gördün mü hiç? Kadınlar tam da bu sebeple öldürülüyorlar hakları olan özgürlüğü istedikleri için. Bir adamdan ayrılıp kendi başlarına ya da başka bir adamla yaşama haklarını kullanmak istedikleri için öldürülüyorlar.

Buradaki ayrım ŞİDDETİN kendisi değil ŞİDDETİN nedenidir. Kadınlar temel haklarını kullanmak istedikleri için öldürülürken, sen bunu genel şiddetin içine sokmaya çalışıyorsun bir de feminist grupları suçluyorsun.

Neden soykırım diye bir şuç var? Neden tecavüz diye bir suç var? Bunların hepsine şiddet mi diyoruz?
Çocuk istismarını da, çocuk istismarına ne gerek var istismarın her türlüsüne karşı olmalıyız İSTİSMARA HAYIR diyelim yeter diye geçiştirebilir misin?

Kadın cinayetlerinin nedeni, yapısı, kültürel arkaplanını hiç göz önüne almadan genel şiddetin içine sokmaya çalışmak nasıl bir kafa merak ediyorum.