yurt dışı çalışıcaksanız evet olabilir, lakin her programın detaylarını okumanızı tavsiye ederim. çünkü bir çoğu genel reklam modellerine izin vermiyor. bu sistemi akıllıca uygulayanlar admitad ve affiliate marketing yapıcak olan insanların arasında aracı olup, güzel bir sistem kurdular. uzun süre affiliate deneyipte, cuzi bir miktar kazandıktan sonra aklıma bu nasıl gelmez diyip kafamı duvarlara vurduğum olay olmuştur.
genelde iyi kazanan kısım, seodan anlayan ve affiliate link yerleşimlerini çok iyi yapabilen kişiler oluyor. bende bir müddet seo ile blog kasmıştım, e-ticarette denedim, ancak genel reklam modellerini geçerli kılmıyorlar, aslında bunuda anlamış değilim, yıllar önce affiliate ağı oluşturmaya çalışıp kafa patlattık, projeler geliştirmek istedik, sadece dönüşümlere para verilen bir reklam modeli olan affiliate türkiye'de bildiğiniz harcanıyor hocam. fransa'da bir ortağım ile geniş çaplı bir proje yürütmek istedik, türkiye'den çıkışım o yönde oldu. lakin orada da reklam modelleri konusunda sıkıntılar yaşayıp, affiliate e-ticaret modelini rafa kaldırdık.
webmaster yolculuğuna affiliate ile çıktım

affiliate yapamadım, affiliate modeline uygun bir gelir modeli oluşturdum

ve bu yolda binbir türlü şey öğrendim. affiliate marketing aslında herkesin, her zaman yaptığı, ancak bunun adına affiliate demediği bir sistem. tekrar söylüyorum, ne yazık ki bu güzelim model türkiye'de başarılı değil...