bitcoinlekazan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sadece bir konuşmayı aktardım, yarın sulha gidip itiraz dilekçemi vericem. Örnek bir taslak var mı elinizde.

sağolun hocam.
Hocam bulunduğun şehrin adliyesinde nöbetçi sulh hakimliği vardır, oraya gidip mübaşire sorsan yardımcı olur. Her hangi bir masrafı yok, beklemesi yok. Hatta bir sonraki gün başka bir nöbetçi oluyor, iptal ettirene kadar şansını dene. İndirimli yatırmak için 15 gün süren var, bir kaç hakimde şansını denersin. Bilmiyordum, maddi durumum müsait olsa uçakla otobüsle giderdim ama yok dersin. Bu cezayı ödeyecek gücüm yok de gitsin hocam Suç olduğunu gerçekten bilmiyordum ama uygulamaya yönelik emsal karar yok dersin. Şehirler arası yolcu taşımacılığı kanunu ile şehir içi yolcu taşımacılığı kanunları ve amir hükümleri farklı dersin. Birisi ulaştırma bakanlığı emrinde, diğeri belediyeler emrinde alınan ukome kararı dersin. En önemlisi bla bla car uygulamasına yönelik amir hüküm ve emsal karar yok dersin. Ama bence google amcaya sor önce, bla bla car hakkında kanun var mı? Öyle polis şunu dedi ile olmaz! Burası hala TÜRKİYE CUMHURİYETİ hala bozuk da olsa bir kanun düzeni var. Bak ben google amcaya sordum, hiç bir amir hüküm ve emsal karar yok. EMSAL KARAR YOKSA, POLİS CEZA YA ZA MAZ! Polis hakim değildir, hüküm veremez. Var olan kanunların kendisine verdiği yetkiyi kullanır, emsal yoksa yetkisi yoktur.

https://www.blablacar.com.tr/faq/que...alara-uygun-mu

Edit: "Devlet vatandaşına pusu kurmaz!" Kanun tam böyle söylüyor, onun için radar uygulamasından önce uyarı levhaları konulur. Bla bla car isimli site orada açık durduğu sürece, sana ceza yazamazlar! Çünkü; Bu vatandaşa pusu kurmak oluyor, eğer bu suçsa "Önce bu suça aracılık eden site kapatılmalı" Kummar ve bahhis suç, onun için ilgili web siteleri engelleniyor.