Benim 35 günlük kızım var doğumdan sonra 1 aşı yapıldı bide 30 günlükken 1 aşı daha yapıldı doktorlar ne diyorsa o şekilde yapıyoruz ne eksik ne fazla.. Rota aşısı ve menenjit aşıları varmış 3 ve 5. ayda vurdurun dediler ama ona karar vermedik daha.. Devlet karşılamıyormuş o aşıları isteğe bağlı dediler araştırıyorum bakalım
Benim 2 yaşında kızım var. rota ve menenjit aşısını zamanında kaçırmadan yaptırdık.
Rota ve menenjit aşılarını kesinlikle yaptırın. Özel olduğu için aman bir şey olmaz o kadar para verilir mi diyerek yaptırmayan insanlar var. Yakalanma ihtimali düşük diyor doktorlar fakat yakalandığı zaman kötü anılar bırakıyor size.
En yakın arkadaşım rota aşısının zamanını geçirmiş korona dan dolayı ufacık bebek rota virüsüne yakalanmış yaklaşık 1 hafta hastanede yattı tedavi için.
Eğer fark etmezseniz rota virüsü kaptığını veya menenjit olduğunu, Allah göstermesin sonu kötü sonuçlanabilir. Bizim arkadaşın çocuğu kucağında bayılınca fark etti.
küçücük çocuğa ayaktan serum felan taktılar kendisine gelmesi 24 saatten fazla sürdü, içim parçalandı.
Rota virüsüne nereden yakalanacak oda neymiş demeyin. Yakalanırsa oturur ağlarsınız çocuğunuzun hastanedeki haline bakıp bakıp.
Arkadaşın çocuğu şuan gayet sağlıklı şükür.
Rota ve menenjit çok önemli kesinlikle zamanını geçirmeyin.