ahmetkara adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 Ay önce açmış olduğum bir web sitesi hala anahtar kelimelerde bir sıralama elde edebilmiş değil.
Bu problemden bir çok kişide rahatsız, site de ne yaparsanız yapın sitenin yaşı ilerlemedikten sonra siteniz en son sayfada bile yer almıyor.
Alsa dahi 2 güne sıralamadan yok olup gidiyor. Dış seo için 1200₺ para harcadım iç seo optimazyonları kendim dahil para ile de yaptırdım. İçerik konusunda ise her gün 3-4 adet blog girişi yapıyorum.
Pagespeed değerleri çok normal mobil 90, aynı sektörde ki rakipleri mi incelediğimde free alan adı ile bile sıralamaya girmiş ve yükseliyor bu oldukça saçma bir durum
Sanırım daha çook beklemem gerekecek.
İç seo yapılmadan dış seo yapmak çok mantıklı değildir. Bir şeylere para harcamakta sizi sıralamaya sokmaz. Bu yaptığınız işlemlerin sonucu olarak Yeni sitelere değer vermiyor da diyemezsiniz.

Yeni site demeden önce kendinize şu soruları sorarak ilerlerseniz yaptığınız hataları veya eksikleri görebilirsiniz,
  • Sitede oluşturacağınız içerikle ilgili yetkin misiniz? Google bunu istiyor. (Y.M.Y.L ve E.A.T )
  • İçeriğiniz kullanıcılara ve tarayıcılara göre optimize edilmiş mi? ( Günde 3-4 tane konu girmek yerine, tek konu girerek kullanıcı odaklı ve kaliteli olması daha yararlıdır. )
  • İçerikte sektörünüze uygun arama sonuçlarına göre mi içerik yazıyorsunuz?
  • Schema yapılarınızı tamamladınız mı?
  • SEO eklentileriniz düzgün çalışıyor mu? Google sitenizi düzgün crawlıyor mu?
  • Site içi SEO'nuz tam mı? Sektörel analiz yapılıp bir değerlendirme sağladınız mı?
  • Site içi SEO'nuz kullanıcı deneyimi sağlıyor ve Google botları için iyi bir sayfa gezintisi sunuyor mu?
  • İç linkleme inşanız düzgün mü?
  • Sektörünüzdeki rakipler otorite çalışması mı yapmış yoksa anahtar kelime mi?
  • Rakiplerinizin hitleri nerelerden geliyor? Rakip analizi yaptınız mı? Rakipleriniz sizden daha mı iyi kullanıcı deneyimi sağlıyor?
  • Backlink stratejisini neye göre belirlediniz? Otorite çalışması mı yaptınız, kelime mi? ( 1200₺ çok düşük bir rakam bu arada. )
  • Tanıtım paketi mi aldınız, sektörünüzle mi alakalı backlinkler aldınız?

Bu soruların çok daha fazlası uzar gider. Bu işlemlerin hepsinin doğru kişiler tarafından yapılmış ve uygunlanmış olması gerekiyor.