Ben 2010 da bitirdim okulu bilmem faydası olur mu Rusya'da okudum öyle büyük şehir filanda değil Maykop diye küçük şirin ve Müslüman bir özerk cumhuriyette gidiş geliş sıkıntı değil kara denizin karşısı öğrenim olarak güzeldi diplomam geçmiş geçmemiş pek umurumda değil bir işime yaramıyor zaten ama okuyacaksan tıp oku derim burada Antalya kapış kapış gidersin Rusça bilen doktor özel hastanelerin ağzının suyu akar ayrıca dayak yedim derdinde olmaz Ruslar pek adam dövmüyor doktora, mühendise avukata , öğretmene kısacası okuyana saygı duyarlar.
Hocam dayak yemek isterim ben ya aksiyon olsun hastanede birbirimize falan girelim hemşireleri koruyum isterim ama yine de öneriniz çok cazip teşekkür ederim peki nasıl gittiniz diye sorsam çok mu kafanızı ütülemiş olurum?
Imkaniniz var ise okuyun tabii. Mesala kuzenip Bulgaristan'da muhendislige tamamladi. O diploma sayesinde simdi Ispanya'da calisabiliyor. Turkiye'de denklik alabileceginiz ve Avrupada gecerliligi olan okullarin verecegi diplomalari odaklanin. Ukraynada alacaginiz her diplomanin denkligi olmayabilir.
Butcenizi iyi hesaplamaniz lazim. TL geliriniz var ise her ay, her sene giderleriniz TL bazinda artacaktir. 4 sene uzun bir zaman, iyi planlamak lazim.
Teşekkürler hocam dikkat edeceğiz artık
Google yazarak çözemezsiniz çünkü yüzlerce var hepsi komisyoncu gideceğiniz neresi ise onu söyleyin yardımcı olayım. Neden diye soracak olursanız eğer atıyorum siz x ajansı ile anlaşırsınız sonra Oraya gittiğinizde bir bakarsınız y ajansı sizi almaya gelmiş ve derki artık benimlesin x ajansı ise siz hiç bir yardım yapmaz komisyonunu almıştır hiç bir konuda net bilgisi yoktur. Bu durum ile karşılaşır iseniz geçmiş olsun deriz. Ek olarak tabiki Y ajansı yani okulla ana anlaşması olupta ************** seviyesinde iş yapan ajans da var. Eğer onunla da anlaşırsanız yine geçmiş olsun ülkeye gidersiniz ama okula aylar sonra başlarsınız
Hocam gönlümdeki ilk ülke her zaman Kazakistan olmuştur bakma ihtimaliniz var mı?