Bence önce kendimize bakmalıyız:
r10'un logosunun altında we love google yazıyor. Şimdi bakalım google'ı ne kadar seviyoruz..
Google'ın politikalarına göre backlinke para vermek yasak.(no-follow hariç) Fakat forumda bunun için koca bir bölüm var.
Google'ın politikalarına göre reklam hesaplarında birden fazla başlangıç kampanya kodu kullanmak yasak. Fakat Google'da %10-%50 ucuza reklam çıkın diye konular var.
Google'ın politikalarına göre uygulamalara, mapsdeki mekanlara para karşılığı yorum yazmak yasak. Fakat forumda bunun için koca bir bölüm var.
Bunlar olurken Google kandırılmamış mı oluyor? Gerçekten de çok seviyormuşuz
Bu söylediklerimsadece Google'la kalmıyor.
SMM dediğimiz şeyin açılımı sosyal medya pazarlamasıdır. Forumda dönen ticaret ise aslında bir pazarlama varmış gibi göstermeye çalışmak.
Bu arada bu hizmetleri verenler normal üyeler falan değil. Platin, kurumsal paketleri olan kişiler.
Bu işlemlere forumda izin verilirken/bu işlemlerin bir parçası olurken kimsenin gıkı çıkmıyor. Bu arkadaş böyle bir şey yapınca mı şu firmayı dolandırmışsınız diyorsunuz. (Bireysel değil, forumdaki herkes için söylüyorum) Garip gerçekten. İnsanları kandıran birinin birine sen insanları kandırıyorsun demeye hakkı bence yok.
O yüzden önce kendimize bakmamız lazım.
Genel ifadeler kullanıp şahsıma yönelik ifadeler geçiyor, bu yüzden cevap vereceğim.
Bahsettiğiniz kısımlarin hiç birini ben yapmıyorum.
Ancak bahsettiğiniz sistemlerde kimse hizmet alıp karşılığı vermemezlik yapmıyor. Etiklik meselesi başka hizmetin parasını vermemek başka.
Bahsettiğiniz bir çok durum etiklikle alakalı, dolandirmakla değil.