Dostlar merhaba,
Yaklaşık olarak 2.5 aydır üzerinde çalıştığım bir sistemdir bu. Çoklu dil desteği bulunmaktadır. Link yapısı siteadresi.com/seo_url şeklinde tasarlandı. Bu sayede ingilizce diline geçtiğinzde siteadresi.com/sayfa/about-us gibi saçma bir link yapısı oluşmuyor. Girilen her sayfada Breadcrumb linkleri sayfanın özelliğine göre çekiliyor. Url sistemini bu şekilde yapmak hoşuma gitti ve daha mantıklı geldi. Bir kurumsal panelden daha çok içerik yönetim sistemi oluverdi. Şuan içerisinde ürünlerin sadece sipariş kaydı ve başka platformlara yönlendirme alanı mevcut. Ödeme sistemini eklemedim henüz. Şuanda bir template'e giydirdim siteyi. Gerekli ayarlarını yapıp paneldeki verileri çektim ve siteyi oluşturdum. Url konusunda şöyle güzel birşey oldu direk /seourl olarak içerikleri gösterdiğimiz için harici bir yerden siteye hangi urlde girerseniz sitenin dilide o urlnin kayıtlı olduğu dilde açılıyor. Sistemde yapabilecekleriniz; - Sınırsız sayfa ekleme ( şablonlu sayfalar sayesinde tüm içerikleri oluşturmak sizin elinizde )
- Sınırsız kategori ekleme ( referans,proje,blog,ürün,paket satış)
- Sınırsız yazı ekleme ( çoklu kategori sistemi mevcut )
- Sınırsız menü ekleme ( yeni sekmede aç,footer menüye ekle, manuel link yada hazır oluşturulan sayfa linkleri )
- Sınırsz proje ekleme ( çoklu kategori sistemi mevcut )
- Sınırsız hizmet ekleme
- Sınırsız paket ekleme
- Sınırsız ürün ekleme
- İletişim gelen kutusu
- Sipariş gelen kutusu ( ürün ve paket )
- Sınırsız slider ekleme
- Sınırsız şube bayi ekleme
- Sınırsız banka hesabı ekleme
- Sınırsız SSS ekleme
- Personel ekleme ( sosyal ağ,tel,mail vs )
- Sınırsız katalog ekleme
- Sınırsız döküman ekleme
- Sınırsız Duyuru ekleme
- Sınırsız referans ekleme ( kategori bazlı yapabiliyorsunuz )
- Counter ( sayaç ekleme )
- Sınırsız yetenekler ekleme
- Sınırsız işlem süreçleri ekleme
- Sınırsız sosyal medya ekleme
- Sınırsız müşteri yorumları ekleme
- Sınırsız galeri ekleme ( Bu alanda fotoğraf ve videoyu ayırmak mantıksız geldi bu yuzden editorun eklentisini kullanarak video paylaşım sitelerindeki linklerden ekleme yapılabiliyor. Fotograf galerisi için oluşturulan içeriğe özel fotograf ekleme alanıda mevcut )
- Sınırsız kullanıcı ekleme ( veri ekleme işleminde herhangi bir etkisi yok. Eklenilen her kullanıcı admin statüsünde oluyor )
ve son olarak ; - Sınırsız dil ekleme.
Sistemin arka yüzü bu şekilde. Ön kısımda seo açısından hiçbir sıkıntı bulunmuyor. Entegre ettiğim tasarımda girilen her url'nin title keyword ve description alanlarını çekebiliyoruz. Bu arada seo url kısmını opsiyonel olarak hazırladım. Eğer bu alanı girmezseniz başlık kısmını otomatik sef url ye çeviriyor sistem. Veritabanında aynı urlden var ise ekleme işlemi yapılmıyor.
Şimdi gelelim konuyu açma sebebime. Ben biraz garip bir insanım. Bu sistemin henüz bitmediği hissine kapılıyorum. Ödeme seçenekleri haricinde;
- Şunuda ekleyebilirsiniz dediğiniz birşey varmı ?
- Sizce bu yönetim paneli bir tema ile en düşük ne kadara satılmalı?
Önerilerinizi ve görüşlerinizi belirtirseniz memnun olurum.