paranın değerini sadece üretime dayamanızdan belli ki farklı bakış açınız var(TL, japon yeninden değerli, demek ki japonlardan daha kaliteli üretim yapıyoruz mu yani)
Ayrıca askeri üretim bir örnek. Uzayda 5-6 adet uydumuz var. Bu sene yerli göndereceğiz inşallah. Birçok alanda gelişmeler devam ediyor ama ülkenin bir kısmı sarayın klozetinden ve samandan kafasını bir türlü kaldırıp güzellikleri göremiyor..
Ayrıca Kıbrıs ve kardağı küçümseyen yok. İkisi çok farklı diyorum. Hani diyorsunuz ya kas gücünden beyin gücüne geçmeliyiz. Hah işte ona örnek bu. Kıbrıs kas gücüyle yapıldı. ABD dur dedi durduk. Şimdi kas gücü değil beyin gücü çalışıyor. Rusları dünyaya oturduğun koltuktan madara ediyorsun. Akdeniz de devriye atıyorsun Fransız hop oturtup kaldırıyor çocuk gibi NATO ya şikayet edeceğim demekten başka bir şey gelmediği için kuduruyor adamlar...
Bu arada buğdayda sayılara bakarsanız kendi ihtiyacımızın fazlasını üretiyoruz. Daha fazlası lazım olduğunda da dışarıdan alıp işleyip satıyoruz, son 18 yolda 10 milyar dolar fazladan kazanılmış. Az para mı?
Parayı neden birebir olarak kıyaslıyorsunuz ? Adamların para birimi binlerle kullanılıyor , tıpkı bizim eskiden milyonlarla kullandığımız gibi.
Şuana kadar size saray veya iktidar hakkında tek kelime etmedim.
Kıbrıs konusuna gelince , harekat ABD'ye rağmen yapıldı. ABD dur denince durulmadı. Barış Harekatı düzenliyorsanız , istenilen koşullar sağlandığında anlaşma sağlayıp askeri gücü çekmelisiniz. Yoksa işgalci devlet konumuna düşersiniz. Ama siz 82 Bağdat , 83 Şam , 84 Moskova , 85 New York kafasındaysanız o ayrı.
18 yılda 10 milyar dolar , en çok tüketilen maddelerin başında gelen buğday için devlet bazında az para. Adamların sadece bir şirketi bundan fazlasını kazanıyor.
Daha fazlasına ihtiyaç olduğundan değil , daha ucuza temin edilebileceğinden dışarıdan alınıyor.
Neyse hocam size buğday ile bol şans.