Arkadaşlar vermiş olduğunuz uyarılarınız için çok teşekkür ederim. Hepsini dikkate alıp düzelteceğim

bariscaa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
wordpress hosting mi kullanıyorsunuz hocam?
TechnicaL35 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İstatistiğinize bakınca imzanızdaki siteden bahsediyorsunuz sanırım.

Pagespeed'e yeni metriklerin eklenmesi ile Mobil ile Masaüstü site arasındaki hız skoru puanları farkı acayip uçtu. Bu hız skorlarına düzeltmek Masaüstü sitede oldukça işe yarıyor ama Mobilde tabiri caizse yaprak kıpırdamıyor.

Buna en iyi çözüm işini bilen birisine sitenizin mobil versiyonu için çalışma yaptırmak ya da temanızı değiştirmek. Şahsen ben işin içinden çıkamadım temayı değiştirdim.

Gelelim yeni Pagespeed'e... Siteniz yüklenirken böyle görünüyor;

Fakat olması gereken ise bu;

LCP ile ilgili attığınız görseli şu şekilde okumak gerekiyor sanırım.

100 adet sayfanız ya da içeriğinizin olduğunu varsayalım.

32 sayfanızın değeri iyi, 25 sayfanızın değeri ortalama, 43 sayfanızın değeri ise kötü

Sitenizdeki özellikle gördüğüm bir şey var, bütün js ve css dosyaları sitenizin en üstünde (header) çağrılıyor. Bunların üstüne sitenizdeki Google Adsense, Analytics, FB Pixel, Yandex Metrica, Tag Manager gibi bol js kullanılan dış kaynakları da sitenizin header'ına yerleştirirseniz iyice hapı yuttunuz demektir. Özellikle Adsense kodları varsa sitenizde kafadan +2 saniye hızınızı etkiler neredeyse...

Şöyle anlatayım detaylı şekilde. Sitenizin kodlamasına klasik html etiketleri ile başladı diyelim. Sonra meta title, description v.b olmazsa olmaz etiketleri de eklediniz. Ardından Analytics kodunu eklerseniz müthiş bir hata olur. Sitenize giren kullanıcı ilk bu koddaki js kodunu yükleyecektir ama içerik adına hiçbir şey görmeyecektir. Sitenizi yüklemek için neredeyse 1 saniye harcanmış olur ama kullanıcı içeriğin i'sini bile görmemiştir. Bu yüzden az yukarıda saydığım 3. parti kodları footer'a eklemek en mantıklı seçim olacaktır.

Daha tabi sayılabilecek onlarca detay var ama gördüğüm kadarıyla en büyük sorununuz bu.

hocam hangi temayı kurdunuz hız için