alicanbaskirkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam google tarafında sürekli olarak güncellemeler yapılır, bu güncellemeler hem eski siteleri hemde yeni siteleri etkiler. Trendlerden haberdar olup ona göre haraket etmek gerekiyor. Özellikle dış seoda yapılan yanlış haraketlerin dönüşü özellikle yeni sitelerden pek kolay olmuyor. Kategorinizde kaliteli içerik üretmeye devam edin, rakip analizleri yapın, rakiplerin nerelerden backlink aldığını gözlemleyin. Özellikle author text ile backlink almaya özen gösterin, sabit backlink kaynağınız olan yerlerden, değerli içeriklerinize özgün makaleler ile backlink alın.

Doğru uygulanan stratejiler, sonucu vericektir. İlerlediğiniz yolda, hem okuyucuyu düşünün, hemde google algoritmalarına ayak uydurun. Meyvelerini muhakkak yiyeceksiniz.
Rakip backlinkleri incelediğimde genellikle yorum backlink profil backlink ve hackink yer alıyor. Kendi backlinklerim news kayıtlı sitelerden özgün makale ile yapıldı bir kaç ay daha sabır göstereceğim aynı şekilde ilerlerse bırakırım gibi gözüküyor

AppsTRDesign adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu genelde içerik ile alakalı bir durum. İçeriğiniz nasıl giriş yapılıyor ? Kullandığınız anahtar kelimelerin rekabet oranı yüksek mi ? Siz eğer daha ilk başta rekabeti ve arama hacmi yüksek içerikler giriyorsanız elbet de yükselmeniz uzun zaman alacaktır. Ve bu yeni siteler için yanlış bir yöntem. İlk etapta rekabeti ve arama hacmi düşük içerikler girmelisiniz. Bu sayede daha kolay yükselişe geçebilirsiniz. Burdan kalıcı bir hedef kitleye ulaşmış olacaksınız. Sitenize evet girişler az olacaktır ama bunu küçümsemeyin zira organik bir şekilde yükseldiğiniz için google bunu fark edecektir.

İşte bundan sonra adım adım rekabeti yüksek içeriklere geçiş yapacaksınız. Ve zamanla kademe kademe yükselip arzu ettiğiniz içerikleri girdiğiniz zaman yükselmeniz zor olmayacaktır.

Bunu yaparken de iç seo çalışmalarını yaptırdığınız için backlink alımları ve tanıtım yazıları ile sitenizi desteklemelisiniz. Yani siteniz hem organik olarak yükselirken hem de DA -PA değeri yüksek sitelerden almış olduğunuz çalışmalar ile google'dadaha çok fark edileceksiniz.Bu yolda sabırla ilerlersen bunun kazancını göreceksin.

Ayrıca alan adı süreni 1 yıl olarak alma. Zira Google buna artık dikkat ediyor. Uzun süreli bir proje mi yoksa kısa süreli bir proje mi olduğuna domain süresine bakarak anlıyor. Bu nedenle domain süreniz minimum 3 senelik uzatın. Bunun geri dönüşü zaman içinde çok fayda sağlayacaktır. Bu sayede DA değerini yükseltmiş olacaksın. PA değerin de girdiğin içerikler ve yukarıdaki bahsettiğim yöntemleri uyguladığında doğru orantıda artacaktır.
Burada ki bilgilere çok dikkat ediyorum ve sitede ki çalışmalarıda planlı yürütüyorum. Evet bazı içeriklerin rekabeti yüksek ama genellikle kendi kafamdan da içerik üretip yazdığım oluyor. Bekleyip sonucunu göreceğim