Selamlar,
Hata mesajının içinde açıkça hatanın ne olduğunu söylüyor aslında
The number of method references in a .dex file cannot exceed 64K.
Learn how to resolve this issue at https://developer.android.com/tools/.../multidex.html
Meraklı arkadaşlar için türkçesini açıklayayım,Yazdığın android kodların derlendikten sonra en son .dex dosyası haline gelir. (Dalvik executable file)Ve bu dex dosyasının içinde maximum 64k method olabilir.
D8: Cannot fit requested classes in a single dex file (# methods: 76073 > 65536)
Sizin uygulamada o anda 76073 method varmış tüm ekstra kütüphanelerin ile birlikte, dolayısıyla limiti aştın diye kızıyor sana.
Çözüm olarak ise, yukarıda
@tolgabaskesen; arkadasın önerdiği gibi, multidex yani çoklu dex file özelliğini enable ederek uygulamanı birden fazla dex dosyasına bölüyosun
Umarım bu bilgiler sana ve gelecekte okuyan arkadaşlara faydalı olur.
Başarılar
İlgi, alaka ve güzel açıklaman için teşekkür ederim. Sorun aslında gradle dosyasında kotlin versiyonunu yükseltilmesiymiş. Kotlin versiyonunu güncelledikten sonra sorun düzeldi. Bahsettiğiniz dex özelliğini enable yaptıktan sonra hata verdi. Şimdilik problemi hallettim teşekkür ederim. ama yeni bir sorunla karşılaştım forumda paylaşıyorum yardımcı olabilirsin