eğer imkanın varsa esnaf ol fakat üniversiteyi kesinlikle bitir bi şekilde imkandan kasıt mağazalarımız var bizim bunun gibi
Üniversite okumak sadece kişiye para kazandırmıyor elbette okuduğu bölümden para kazanması gerekmekte ama bunun dışında kişinin ufkunu genişletip daha büyük işler yapabilmesine imkan sağlıyor.
1-2 ay içinde yeni bir üniversiteye başlayacak biri olarak pek bir ümidim yok o yüzden 4-5 yıl sonra mezun olunca ayda güzel para kazandıracak girişim sahibi olmaya calisicam umarım bu girişim gelecek kaygılarını unutturur
Olaya sadece para kazanmak üzerinden yaklaşmak yerine ikisini aynı anda da yürütebilirsiniz hocam. Üniversite okurken aynı zamanda ufak bir girişimci olmanız kendi alanınızda size inanılmaz faydalı olacaktır.
Ticarette yüksek kazançlara ulaşmak kolaydır, mesela ayda 15 bin lira kazanmak için 300 bin lira sermaye yeterli olur çoğu zaman.
Ama birinin sana 15 bin maaş vermesini bekliyorsan ona 150 bin kazandırmak zorundasın.
Ben ticaretin tadını babamın marketinde almıştım ve asla kolay vazgeçmem. Önceleri 5-6 saat durduğumdan en fazla 1 bin lira ciro yapıyordum o yüzden pek tahmin etmem mümkün olmuyordu. Bir gün 21 saat marketi işletince 6000 lira ciro yaptığımı gördüm ve o günden beridir maaşlı çalışmaya karşıyım

Net kar marjı sanırım yüzde 8'di, tüm giderler çıktıktan sonra.
Elbette doğrdur herkesin severek yaptığı bir şey vardır üniversite okumak yerine ticarete daha yatkın olup bu yönde kendini geliştirmek ileride çok daha büyük işler için kendinize yatırım yapmak demektir.