Üniversite Okumak Mı Esnaf Olmak Mı? Üniversite okumak mı yoksa esnaf olmak mı daha mantıklı? Bu sorunun cevabı her iki açıdan detaylı açıdan incelenmesiyle çözülür. O halde ilk esnaf olmayı ve aşamalarını açıklayalım. Esnaf olmak için çıraklık, kalfalık, ustalık pozisyonlarını sırayla tecrübe ederek yükselmeniz gerekmektedir. Esnaf olduğunuz takdirde güvenilirliğiniz ile iş yapabilir, dükkân açabilir, şirket kurabilirsiniz. Lakin bu aşamaya adım atarken dikkat etmek gerekmektedir. Örneğin kafe açıyorsunuz ve bir müddet sonra kafenin gelirinin giderden daha az olduğunu tespit ediyorsunuz. Bu gibi olumsuz durumlarla karşılaşmamak için hangi kurum, kuruluş olursa olsun tanıtım yapmak, belirli aralıklarla indirim uygulamak, ortamı dikkat çekecek şekilde dizayn etmek gibi girişimlerde bulunmalısınız. Böylelikle esnaflık için uygun adımları atmış olur, etrafta tanınır hale gelirsiniz. Okumak uzun soluklu bir süreçtir. İyi bir lise okumak, iyi bir üniversite okumak ve sonucunda KPSS ile atanmak demektir. Peki tüm bunları yaparken 23-25 yaş arasında istihdam sağlanmaktadır. Aslında üniversite okumak mı esnaf olmak mı sorusunun cevabının en önemli kısmı buradadır. Üniversiteden sonra iş sahibi olmanın yaşı 23 ya da 24tür. Esnaflığa küçük yaştan itibaren başlarsanız dükkan açıp işletme sahibi olmanız için 19-20 ya da en geç 22 yaşında bu hakları elde edebilirsiniz. Tüm bunları yaparken diğer yandan da açıköğretim ile öğreniminizi tamamlayabilirsiniz. Açık öğretim Okumak Mantıklı Mı? Açık öğretim okumak mantıklı mı, diye soracak olursak hiç yoktan iyidir demek yerine faydalarında derinlemesine bahsedelim. Öğreniminize devam ediyorsunuz ve bunu yaparken okula gidip gelme zamanınızı kaybetmiyorsunuz. Diğer yandan kitaplarınız ya da uzaktan eğitim ile ders içeriklerini özet olarak takip ediyorsunuz. Yani sizin için herhangi bir ekstra işlem uygulamamak gerekmemektedir. İstediğiniz zaman bu derslere çalışabilme imkanınızın olması iş hayatında çalışırken okumak için harika bir fırsattır. O hale açık öğretim okumak her zaman mantıklı olan seçenektir. Esnaf Olmak Mantıklı Mı? Esnaf olmak mantıklı mı? Bu soruyu esnaflara soralım. Birçoğu çalıştığı saat fazla oluduğu için olumsuz cevaplar verebilir lakin esnaflar fazla mesai yapınca emeklerinin karşılığını almaktadırlar. Oysa ki bir memurun aylık kazancı bellidir. Memur olmak ne uzalmak ne kısalmaktır sözü bu mantığa dayalı olarak söylenmektedir. Burada vereceğiniz tercih daha çok maaştan ziyade işi sevip sevmeyeceğiniz ile ilgilidir. Devlet Memuru Olmak Mı Esnaf Olmak Mı? Devlet memurlarının maaşı 4 bin lira ile 9 bin lira arasında değişmektedir. Esnafların ise aylık kazancı bir aydan diğer aya değişiklik göstermektedir. Peki devlet memuru olmak mı esnaf olmak mı? Fark ederseniz ilk önce maaşlardan bahsettim. Çünkü günümüzde gençlerin meslek seçiminde en önemli faktörü maaş olarak görmektedir. Oysa ki maaşı yüksek olan bir mesleği sevmemektense maaşı düşük olan bir meslekte mutlu olmak daha iyidir. Bu soruyu kendinize yöneltirseniz doğru cevabını bulabilirsiniz. Hangi mesleği severek yaparsam yaşam boyu huzurlu olurum? Bu meslek hangi kategorinin içerisinde yer alıyorsa onu seçiniz. Sizin mutlu olmanız aldığınız maaştan çok daha önemlidir. Belki de şimdi bunun anlamını fark edemiyorsunuz lakin ilerleyen zamanlarda mutlaka fark edeceksiniz... İyi tercihler dileriz.
Okumaktan vazgeçmemekten yanayım . Ticareti de bırakamadım . Zor ama düzene girince keyifli . İkisi arasında tercih yapmak yerine düzene sokup ikisinin de hayatınızda olmasından yanayım .