Ötv için baskı yaparsın ötvyi kaldırır mtvye, sigortaya diğer şeylere zam yapar yine alacağını alır. Vergiye dayalı sistemde bir yerden kısar bir yerden yüklerler.
@LordHaseky; Nasıl baştan aşağı boş diyorsun ya bu yorumu oku.. O vatandaşın konu içersinde siyaset yapıp söylemek istediği şeyi, tek satırda siyasette girmeden söyleyebilen bir yorum.
Ne baştan aşağı boş? Adam doğru anlatmış gayet detaylıca. Kayıtsız ekonomi ve vergi kaçakçılığı ekseninde devletin dolaylı vergi-doğrudan vergi olayına bakışını anlatmaya çalışmış.
Şu ÖTV'den yakınıp R10 içerisinde "Nasıl vergiden kurtulabilirim - Vergi Dairesinden arıyorlar - Vergiden kurtulmak için hangi ülkede ve nasıl şirket açılır" konusu açmayan kaldı mı acaba?
Ben o vatandaşada yazdım yorumlarda burada siyaset yapma ayrı bir konu aç orada devam edin diye ama ısrarla yazmaya devam etti. Kendisi tahminimce orta yaşlı bugün araçlardan ötv kalksa en ön sıralardan araba alacak zihniyette birisi. O yüzden konuyu siyasete çekip burada prim yapmaya gerek yok. Konu açık ve net birisi geliyor devlet işini yapamıyor vergi toplayamıyor hastaneler emeklik vs ... şeyler yazıyor amaç belli ortalığı karıştırmak.
Ayrıca neden ayrı bir konu açıp orada siyaset yapamaz buradada belirttim.
1- vergiler ve devletin yaptığı harcamalar adı altında bir konu açıp bu konuya yazdığın gibi "yok Almanya şu kadar vergi alıyor, yok Avrupa Birliği şöyle ... Efenim Türkiye'de vergi üst limiti yeni geldi... Yok diğer ülkeler at arabası ile gezerken bizim otomotiv sektörümüz vardı..." gibi şeyleri yazarsan bu forumda seni yerin dibine sokacaklarını bildiğin için böyle alakasız konuların altında siyaset yapıyorsun.. Araya birde askerlik sıkıştırmışsın konu ile ne alakası varsa !