Hocam konu başlığın ARABA İÇİN NEDEN ÖTV ÖDÜYORUZ? Benim yazdıklarım tamamen konu ile alakalı ve neden araba için ötv ödediğini anlatyor. Ayrı başlık açmama gerek yok. Senin sorduğun sorunun yanıtını verdim. Sen kendi fikrine yandaş mı arıyorsun? ÖTV kaldırılsın bu nasıl devlet diyecek insanları mı bulmaya çalışıyorsun. Sosyal Güvenlik Sistemi her sene açık verirken, devlet bankaları ucuz kredi verip görev zararı yazarken bu açıklar nereden kapatılıyor? Hazineden. Hazine kimin parası? Senin benim vergilerim. Yani o ÖTV'yi almaz ise devlet emeklilerin maaşları ödenemez. Hastanelerde hastalar bakılamaz. Ve bir sürü adam lüks araba almak için kredi çeker. Bu krediler yurt içi tasarruflardan değil yurt dışı sendikasyon kredilerinden temin ediliyor.Bankalar sana kredi vermek için yurt dışından kredi alıyor. Yani 2000 motora binmek isteyen adam hem araba için yurt dışına para verecek, hem de o parayı almak için çektiği kredi yüzünden yurt dışına yine para verecek. Memlekette üretilen tüm katma değer yurt dışına akacak.
Sen temel siyasi ve ekonomik kavramları görmezden gelerek vergi tartışması yapabileceğini zannediyorsun devam et. Bu ülkenin insanı az katma değer üreten, çok borçlanan ve devleti gibi kazancını verimsiz harcayan bir yapıya sahip. Yani devlet bizim insanımızın aynası. Eğer vergi sisteminin değişmesini istiyorsanız önce ülke insanını değiştirmeniz lazım. Çünkü kültürü, vatandaşı,, sistemi değiştirmeden sizin hayalinizdeki vergi sistemi geldiğinde sizin arabanıza da devletinize de haciz gelir.
1-
vergiler ve devletin yaptığı harcamalar adı altında bir konu açıp bu konuya yazdığın gibi
"yok Almanya şu kadar vergi alıyor, yok Avrupa Birliği şöyle ... Efenim Türkiye'de vergi üst limiti yeni geldi... Yok diğer ülkeler at arabası ile gezerken bizim otomotiv sektörümüz vardı..." gibi şeyleri yazarsan bu forumda seni yerin dibine sokacaklarını bildiğin için böyle alakasız konuların altında siyaset yapıyorsun.. Araya birde askerlik sıkıştırmışsın konu ile ne alakası varsa !
2- Sen benim soruma cevap vermemişsin, sen kafana göre yazı yazmışsın. Konuda detaylı şekilde ÖTV oranlarını örnekleri anlatan sitenin linkini bıraktığım halde kendin ÖTV oranı bile yazmışsın. Aynı zamanda yazının sonunda bu sistemin hatalı olduğunu sende kabul etmişsin.
3- ÖTV sadece araçlardan alınmıyor bir çok şeyde ÖTV var benim buradaki talebim açıkça konuda belli araçlardaki ÖTV üzerine dilekçe yazalım diyorum devletin aleyhinde yaptığımız bir şey yok yanlış olduğunu düşündüğümüz bir şey ile ilgilenilmesini istiyoruz(ve haklıyız). Ama sen geliyorsun "Devlet işini yapamıyor vergi toplayamıyor o yüzden ötv almak zorunda " diyosun. Aralarada bir sürü siyasi şey.... Bu konuda ne devletin vergi toplayıp toplamadığı ne emeklilik ne sağlık sektörü nede bahsettiğin diğer şeyler ile ilgili.
4- Araç almak için kredi çeken adamların büyük bir çoğunlu dar ve orta kesimli kişiler bu adamların aldığı arabalarda lüx değil. Lüx araç alan kişiler zaten bunu firmaların üzerine alıp vergiden düşüyorlar. (Vergi affı olayına hiç girmiyorum bile). İkinci el araç sektörü berbat... Tonla dolandırıcık var ama dolandıranın yanına kar kalıyor.(bu da ayrı bir konu)
5- Sana ülkenin insanı, hastaneler ve emeklilik ile ilgilide bir sürü şey yazardım ama konu ile alakası yok. Ama şunu yazabilirim. Araçlardaki fahiş fiyatın sebebi ÖTV.
Kısaca hocam birileri bu ülkede milyonluk araçlara binecek bunun benzininden mtv'sine kadar herşeyi gider olarak gösterip vergiden düşecek... Sonra bir çoğu gidecek vergi iadesi alacak... Bazılarına vergi affı gelecek. Bunların hiç birinde sıkıntı yok tabi. Bizim vatandaş 2000 model sıradan bir araba almak için kredi çekecek... İki sene bu arabanın borçunu ödeyecek...