UMSGBTM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum öncelikle bu konu vergi indirimi ile alakalı değil.
Senin yazdığın şeylerin konu ile alakası yok.
Sen ayrı bi konu aç vergiler ve devletin yaptığı harcamalar ile ilgili oraya yaz bu bildiklerini sonra başka bilen arkadaşlarda var bu konuları onlarda gelip yazsınlar oradan devam edelim.
Konuyuda daha fazla baltalama.
Hocam konu başlığın ARABA İÇİN NEDEN ÖTV ÖDÜYORUZ? Benim yazdıklarım tamamen konu ile alakalı ve neden araba için ötv ödediğini anlatyor. Ayrı başlık açmama gerek yok. Senin sorduğun sorunun yanıtını verdim. Sen kendi fikrine yandaş mı arıyorsun? ÖTV kaldırılsın bu nasıl devlet diyecek insanları mı bulmaya çalışıyorsun. Sosyal Güvenlik Sistemi her sene açık verirken, devlet bankaları ucuz kredi verip görev zararı yazarken bu açıklar nereden kapatılıyor? Hazineden. Hazine kimin parası? Senin benim vergilerim. Yani o ÖTV'yi almaz ise devlet emeklilerin maaşları ödenemez. Hastanelerde hastalar bakılamaz. Ve bir sürü adam lüks araba almak için kredi çeker. Bu krediler yurt içi tasarruflardan değil yurt dışı sendikasyon kredilerinden temin ediliyor.Bankalar sana kredi vermek için yurt dışından kredi alıyor. Yani 2000 motora binmek isteyen adam hem araba için yurt dışına para verecek, hem de o parayı almak için çektiği kredi yüzünden yurt dışına yine para verecek. Memlekette üretilen tüm katma değer yurt dışına akacak.

Sen temel siyasi ve ekonomik kavramları görmezden gelerek vergi tartışması yapabileceğini zannediyorsun devam et. Bu ülkenin insanı az katma değer üreten, çok borçlanan ve devleti gibi kazancını verimsiz harcayan bir yapıya sahip. Yani devlet bizim insanımızın aynası. Eğer vergi sisteminin değişmesini istiyorsanız önce ülke insanını değiştirmeniz lazım. Çünkü kültürü, vatandaşı,, sistemi değiştirmeden sizin hayalinizdeki vergi sistemi geldiğinde sizin arabanıza da devletinize de haciz gelir.