bilalagca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle ilginiz için çok teşekkürler hocam. Bildiğiniz gibi Adwords, sisteme eklenen her dönüşüm kriteri için bir global tag veriyor. Bu global tagların birini eklemek yeterli oluyor mu yani herhangi bir dönüşüm kriteri için verdiği global tagı eklesek diğer dönüşüm ölçümleri de o kodla yapılabiliyor mu yoksa her bir dönüşüm için ayrı ayrı global tag eklemek mi gerekiyor? Bunu da öğrenmem gerekli hocam.
Rica ederim, her dönüşüm için ayrı etkinlik kodu veriyor ama ayrı global tag gerekmiyor.
Bunu da dönüşüm eklerken size soracağı yöntemlerden birini seçerek belirliyorsunuz, örnek vereyim; bir tane dönüşüm işlemim var. Ben aynı site için 2inci bir dönüşüm eklemek istiyorum diyelim.

İkinci dönüşümün etiket ayarlarına geldiğimde Etiket ayarları kısmında 3 seçenek sunuyor;

Bunları açıklayacak olursak;

1 - Global site etiketi tüm HTML sayfalarınıza yüklenmedi -- Bu bizim için uygun bir seçenek değil, çünkü bizim zaten bir dönüşüm işlemimiz var, dolayısıyla sitede global tag var.

2 - Global site etiketi tüm sayfalara başka bir Google ürünü (Google Analytics gibi) veya başka bir Google Ads hesabından daha önce yüklendi. -- Burada sizdeki global tagın uygunluğu önemli, global tagı analyticsten yada başka bi ads hesabından yüklediyseniz zbu seçeneği seçiceksiniz, mevcut global tag kodunuza eklenmesi için sadece bir satır ekstra kod verecek.

Atıyorum başka bi ads hesabıyla bir dönüşümünüz var ve sitenizde bir gtag kodu var;

Bu ikinci seçeneği seçtiğinizde google size
gtag('config', 'AW-yyyyyyy');
gibi bir kod verecek ve siz bunu sizdekine script tagı kapanmadan önce ekliyceksiniz. Kodu komple tekrar eklemeyeceksiniz. Bu düzenlemeyi yapıp sonra ilgili son sayfaya veya olaya etkinlik kodunu (örn. sipariş tamamlandı sayfası için vereceği event kodunu siparişiniz alındı teşekkürler vb şeklinde son ulaştığı sayfa kaynağına ) ekleyeceksiniz.

3 - Bu Google Ads hesabında (xxx-xxx-xxxx) başka bir dönüşüm işlemi oluşturduğunuzda tüm sayfalara global site etiketi zaten yüklenmişti. -- Yani daha önceki eklemiş olduğunuz gtag kodu zaten bu ads hesabına aitse herhangi bi gtag kodu tekrar eklemeniz gerekmiyor diyor. Sadece etkinlik kodunu ilgili sayfa veya olaya yükleyeceksiniz.