yanlış bi bakış açısı. asıl şu an pinterest değerli çünkü sıyrılmayı başaran adamın rakibi yok. eskiden atıyorum 1000 kişi her gün 10 milyon fotoğraf basıp durur millet de onca içerik arasında kendine pay gelsin diye beklerdi. en çok basmayı beceren de gelirini o ölçüde artırırdı ama şu an tüm bu adamlar elendi. ortam sakinleşti ve herkes için fırsat kapısı açıldı. bu süreçte en düzgün iş yapmayı beceren, eskisi gibi 1000 hesapla 10 milyon pin atayım kafasında olmayıp kalite peşinde en iyi işi ortaya çıkarmaya çalışan adamlar bugün olmasa yarın elbet bu mücadeleyi sürdürdükleri takdirde sonuçlarını alırlar. rakipleri de olmadan. parayı vurmak dediğiniz tabir kaç liralar bilmiyorum 5-6 haneler mi ama bunlar para değil. para, düzenli ve istikrarlı bi biçimde yılın en az 5-6 ayında 6 haneli ödemeler alabilmektir. bunu yapan adamlar parayı vuranlardır kalanı küçük oyuncular. eski oyuncuların %90 ına yakını elenmişken asıl bu dönemde başarı elde edebilen, çok çalışan ve neticeler alabilen adam parayı vuracak çünkü pasta payı 10000 den 100 e düştü. o büyük paylar az sayıdaki bu kaliteli işleri çıkaranlara dağıtılacak. bunları yazma nedenim ben büyük paralar kazanıyorum olayı değil keza şu an için bi şey kazandığım yok. ben arge oluşturuyorum, altyapı hazırlıyorum ilerisi için. rekabetin çok çok aza indiği bu ortamda pay alabilmek için her gün bi şeylerle uğraşıyorum, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. o yüzden sizler de insanları demoralize edecek söylemlerle sektörden uzaklaştırma çabasına girmek yerine mantık çerçevesinde pozitif yazılar yazarak birilerine umut olmayı deneyebilirsiniz. ortada büyük bi pasta var, rekabet çok az ve kaliteli iş yapanlar bu pastadan pay alacaklar. konu şu an bu halde. meseleye bu yönleriyle yaklaşın. eskisi gibi basayım 2 tuşa, bi yandan wordpress içerik çeksin bi yandan kendi kendine pin atsın ben de adsense e düşen paraları sayayım olayları bitti, yok öyle bi dünya artık. devir, emek gösterenin, araştırma yapıp kendini geliştirenin devri. bunları yapanlar, kendisini yetiştirenler elbet bi şeyler deneyerek doğru yollara ulaşacaktır.
Eskiden dediğim 1 2 yıl önce değil, 3 yıl 5 yıl önce
Pinterest 2018 sonlarına doğru r10 da püpüler oldu, onun öncesinde kimsenin pinterestten haberi yoktu, 3 5 kişi özgün çalışırdı,
Yani Örneğin 4 5 yıl önce senin pinterestten haberin olsaydı ve şuanki spam bilgin olsaydı, şimdiye 10 + Milyon para kazanmış olurdun,
Ben son 1 2 yıldan bahsetmiyorum 7 8 yıldır Pinterestten sağlam kazanan Hintliler Pakistanlılar vardı
Wordpress Automatic Eklentisi örneğin 2012 de yazılmış, 2012 2013ten beri pinterestten içerik çekilebiliyordu