Benim kardeşim ilçe fen liselerine gidebiliyorken (hatta babamın gazi olmasından dolayı puanının yetmediği fen lisesine de gidebilir.), il merkezinde bulunan en iyi anadolu lisesine göndereceğiz. Bahsettiğim lise eskiden öğretmen lisesiydi ve ben de oradan mezun oldum. Kadrosunu tanıyorum, kolej havasında bir okul olduğunu biliyorum.
Çok iyi bir liseden kötü bir öğrenci olarak mezun olduğumdan, lisenin etkisinin öğrenci üzerinde çok fazla olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. İlk sırada arkadaş çevresi ve öğrencinin özverisi geliyor.
Bundan dolayı, okulları gezin. Hangisinin ortamını, idaresini ve tutumunu beğenirseniz ona yazdırın.
Tercih kriteri olarak puan ve yüzdelik dilim konularını soruyorsanız o konuda maalesef bilgim yok. Liseler bugün taban puan açıklayacak deniliyor. Bunun ne manaya geldiğini bilen var mı? Benim zamanımda puan dediğin bir önceki sene en son giren öğrencinin puanıydı ve zaten bir sene önceden belli oluyordu.
Hocam Bursadayız. Kıızm tıp istiyor. Fen lisesinin başarısına baktığımda, anadolu liseleri daha özel bölümler kazandırmış tıp ile ilgili. Bu nedenle fen mi olmalı yoksa köklü bir anadolu mu?
Çocuğunuzu ne yapmak istiyorsanız ona göre yönlendirin.Okulun çevresi eğitim durumu secimde çok önemli bir kriter
Hocam çocuğum tıp istiyor. Bende okul başarılarına bakıyorum. Fen lisesinin başarısından daha fazlası anadolu liselerinde var. O yğzden ne yapacağımı bilemedim