Para biriktirmek, bir şeyler alabilmek için kredi ile borçlanmak bana çok mantıklı gelmiyor. Seni mal sahibi eden şey gelecek yıllardaki kazancına direkt el atıyor.

Örnekse
Bugün görece düşük faiz ortamında 500.000 tl bir konut kredisini 10 yıl sürelik çektiğinizde yaklaşık 900.000 tl gibi bir geri ödeme yapıyorsunuz. kabaca aylık 7.500 tl gibi bir geri ödeme yapıyorsunuz.
200 bin de nakit koydunuz diyelim. Ev 700.000 tl ancak size maliyeti 1.100.000 tl

gel zaman git zaman evin değeri 1.000.000 oluyor ve kar ettim diyoruz. Ödemeler için de paranın değeri düşer, o yüzden ödemeler kolaylaşır diye genel bir kanı var. Garip olan şu, ödediğiniz paranın değerinin düştüğünü düşünürken evin değerindeki o yükselişin de aslında eskiye göre değerli olduğunu göremiyoruz. Bunun yerine elde 200.000 tl varken her ay kenarı 7.500 tl konursa hem isteğinize daha kolay ulaşıyorsunuz hem de daha az masraflı oluyor. Üstünüzde bir baskı da olmuyor. İşte doğru yatırım da burada devreye giriyor.

Mesela ülkemizde altın yatırımcısı sayısı oldukça fazla. Eline geçeni altına alanlar son dönemde muazzam paralar kazandılar. Hep böyle olmasa da genelde sizi enflasyona ezdirmiyor gibi duruyor. Neden biriktirme kültürümüz yokken borçlanma kültürümüz bu denli revaçta akıl alır gibi değil.
bu arada yatırımdan anlamam yatırım tavsiyesi olarak değil sadece gördüklerimi öznel olarak yorumladığımda sonuç böyle gözüküyor.Hatam olabilir ama borç konusuna hep negatf bakıyorum.