Görüşümü bildirmeden önce "bu forumda bu tarz şeyler kalite düşürüyor" denmiş, katılmıyorum. İnsan bu platformu ailesi, bir parçası gibi görmese, güvenmese zaten iş yapmaz. Bu nedenle "kalite düşüş mantığı bana saçma geldi".

Hepimiz için az ya da çok r10 önemli bir yere sahip. Bu tarz bir durumda eğer çevremizle bir şeyleri paylaşamıyorsak o zaman neden buradayız? Sadece al, sat ve sadece o tarz şeyler diye kısıtlamamak lazım. Hayat paylaştıkça güzeldir, değil mi? Neyse.

Ama tabi konuyu açma şekli biraz yanlış. Eşim şunu dedi, bakın resim sonra ben de şunu dedim bakın resim gibi bir şey yerine keşke "klasik annen, annem savaşları" gibi bir şeyden bahsetseydiniz. Bu en sonki ekran resmi paylaşma olayı sanki biraz fazla gereksiz olmuş.

Öncelikle itiraf edin siz kaynananızın reklamlarından ya da kaynatanızın TV ile yakınlığından değil varlıklarından rahatsızsınız. Olabilir bu gibi bir durum. Ben sevmedim, insan olarak der ve istemezsiniz. Eşinize bunu anlatır, gerekirse boşanırsınız. Eğer varlık boyutunda bile rahatsızlık varsa, anlaşmazlık bu boyuttaysa boşanmak en mantıklısı ama bir açıdan onların varlıklarına da muhtaçsınız e ne de olsa çocuk bakımı zor. Ne bekliyorsunuz yani tam olarak anlamadım. Kaynanam gelsin, içeri girdiği gibi bebeğin bezini değiştirsin. O arada eşim uyusun ve işini bitirince de çekip gitsin. Mümkünse giderken de ses çıkartmasın. E ne de olsa çocuğa bakılması lazım ve ondan sadece bu bekleniyor. Bu mu yani olay?

Tüm anladığım şu "Bebek bakımı zor, özellikle de bizim bebeğin bakımı çünkü özel alakala istiyor bu nedenle yardım amaçlı kaynanam gelmedi. Lakin fazla samimi geliyor, reklam yapıyor hatta o da yetmez gibi kaynatam TV'yi sahiplendi. O nedenle sadece bebeğe bakacak kadar gelmeli. Hazır Korona da var, kullanmalıyım bunu ve kullanıyorum da ama beni anlamıyorlar".

Şikayetlerin başlama tarihi ise bebeğin Dünya'ya gelişinden sonra. Öncesinde bu kadar gelmediklerini anladım ben. Şu an anormal bir durumdasınız. Anormal haller içinde olmanız da gayet tabii bir durum. Eşiniz Dünya'ya bir çocuk getirdi. Normalde bile ev kadınlığı zorken lohusa sendromu geçirdi mi yoksa hâlâ devam mı ediyor? Zor bir bebek diyorsunuz! Acaba ne hissediyor? Acaba deneyimsiz olduğu için geceleri hıçkırığına bile uyandığı, korktuğu bebeğin yanında mümkün olduğu kadar fazla ve güvenilir insanla mı zaman geçirmek istiyor? Empati yapmak lazım.

Bazen şükretmeyi bilmek lazım. Telefonda 3, 4 saat konuştuğu kişi annesi. Ne mutlu size.
Bazen bazı şeyleri fırsata çevirmek lazım. Madem babanız rahmetli o zaman kaynatanızı onun yerine koyun. Belki o zaman adam sıkıldığı için TV izlemez, sizinle sohbet eder. (Misafirliğe bittiğim bir evde ne zaman sıkılsam muhakkak telime sarılırım). Akıllı telefon olmadan önce de TV kumandası arardı gözlerim)