Büyüğümsünüz o yüzden akıl verme niyetinde değilim hocam. Ama kendi ailemde, yaşadığım tüm ilişkilerde gördüğüm şudur ki sizin hareketleriniz yakınlarınızın davranışlarını değiştirebilir. Bunun için de kararlı olmalısınız. Bir adım attığınızda o adımdan geri dönmeyin. Tabii ilk olarak bu adımın doğruluğundan emin olun. Yanlış adım da evliliğinizi kötü etkiler. Bu konuda rahatsız olmanız çok normal ve siz anladığım kadarıyla düzgün bir şekilde bu konuyu sıklıkla açmışsınız. Ancak baktınız halen aynı şekilde devam ediyor bu konudaki yaptırımlarınızı uzun süreli tutun.
Örneğin siz bu konu hakkında tartışma yaşadınız ve bu yüzden 2 gün sorunlar oldu (öncelikle lütfen bunu çocuğunuza minimum seviyede yansıtın.) 3. günde yumuşamayın. Biraz daha uzatın. 1 hafta belki de bir ay. Siz bu şekilde kararlı bir duruş sergilerseniz sizin hoşnut olmadığınız durumda eşiniz ve diğer aile bireyleri daha dikkatli olmak zorunda kalacaklardır sırf sizin tekrardan aynı durumu yaşamamanız için.
Bu şekilde doğru zamanlardaki kararlı duruşlarımın geri dönüşleri hep istediğim gibi oldu. Ancak bazı durumlarda bazı insanlarda ne yaparsam yapıyım değiştiremedim. İmkanım vardı ben de çevremi değiştirdim..
Son olarak en sağlıklı olan bir aile içinde yaşanan sorunlar için hizmet veren danışmanlara bu durumu anlatın. En iyi yönlendirmeyi onlar yapar. Bu anlattıklarım benim kendi tecrübeme dayanarak anlattığım durumdu. Aile içi sorunlar için alacağınız profesyonel destek ile bu sorundan daha kolay kurtulabilirsiniz.
İyi forumlar.