Hocam freelance çalışmaya başladığımdan beri 2.matbaacılara çok yakınım. Eş, dost'da edindik çok şükür.
Grafiker diye giren arkadaşların bile günün yarısı makine başında geçiyor. Ayrıca arkadaşların dediği gibi hazır tasarımları kontrol edip baskıya hazır hale getiriyorsun.
Yani senin aklındakinin olmadığına eminim. Sana daha çok bir firmada çalışmak uygun olacaktır. Mesela son çalıştığım 2 yer ajanslara çok yüksek tutarlar ödediği için her işi yapan eleman arıyorlar.
Yani sosyal medyamızla ilgilen, sitelerimize bak, arada bir ürün çıkartırız onların kutusunu, broşürünü hazırla derler.
Biraz baskın olursanız istediğiniz işi istediğiniz şartlarda bulabilirsiniz. Ama tabiki portföy çok önemli.
Ben firmalara iş görüşmesine gittiğimde 20-30 tane internet sitesi, çeşit çeşit kartvizitler, broşürler, folyolar, tabela tasarımına kadar bir çok iş yapmıştım.
Sosyal medyada hem görsel hemde istatistik olarak yönettiğim 10a yakın hesabın önceki ve sonraki hallerine kadar gösterdim.
Böyle güçlü durup baskın olunca istediğiniz işi istediğiniz şartlarda çalışabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse 11 saat mesai diye gittiğim firmayla 7 saate anlaşmak.
Veya siz teklif verin dedim firmanın 2.5 demesiyle 4e anlaşmam gibi.
Yani biraz elinizin güçlü olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer eliniz güçlü değilse elinizi güçlendirebileceğiniz bir zamanda bir matbaanın makineleriyle uğraşıyor olursunuz.