dijitalartiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Grafik Tasarımcısı ile Grafiker farklıdır hocam.

Grafik tasarımcı işin tasarımlar boyutu ile ilgilenirken Grafiker işin tekniki boyutuyla ilgilenir.
Matbaalarda Grafik Tasarımcı değil genelde Grafikerler çalışır. Grafikerler kartvizitin boyutu, hazır elinde bulunan tasarımların düzenlenmesi ve baskıya hazırlanması gibi işlemleri yapar.
Sizin olmak istediğiniz Grafik Tasarımcı ve matbaa size göre değil.

Lakin maalesef okul olmadan gerçek değer verilen bir yerde Grafik Tasarımcı olarak çalışmanız çok zor ki bu kadar Üniversite mezunu varken büyük ihtimalle bulamazsınız.
Daha çok Freelance tarafa yoğunlaşmanız daha sağlıklı olur diye düşünüyorum, tabii yine sizin bileceğiniz bir iş. Başarılar dilerim.
tanerbayramcouk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Matbaalar tasarım yapmaz yapanda 3. kalite iş yapar. Matbaadaki grafikerler baskıya gidicek ürünlerin kontrolünü yaparlar genelde. Sana önerim güzel bir portfolyo hazırlayıp jr.grafik tasarımcı pozisyonlarına başvurman olur. Ama jr. pozisyonunda çoğu firma para vermez.
Evet grafik tasarımcısı demek istemiştim, yanlış olmuş kusura bakmayın. Değerli yorumlarınız için teşekkürler not ediyorum beynimin bir köşesine. Hani derler ya hep sevdiğin işi yap diye. Tam zamanlı böyle grafik tasarımı yada kurgu&montaj işi yapsam sanırım hayatım daha mutlu olurdu. Bakalım ilerisi için neler olacak.