Arkadaşlar şu an hali hazırda güvenlik görevlisi olarak çalışmaktayım. Feelance olarak forumdan iş yapmaktayım, imzamda da gördüğünüz gibi. Tam zamanlı olarak video işi yapabileceğim bir yere girmek zor okul işleri yüzünden(lise terk). Ajans yada haber kuruluşları almaz yani. Fakat grafiker olarak bi yerde çalışmak istiyorum hem kendimi daha iyi geliştirebilmek hemde tecrübe edinmek için.
Oturduğum semtte bir çok ilan oluyor bu ara, matbaalar grafiker arıyor. Sizce böyle yerlerde çalışılır mı? Çalışan yada daha önce çalışmış kişiler yazabilir mi? Tam olarak nasıl iş yapılıyor? İlanlarda etiket, kutu tasarımı yazıyor genelde ama bunu açabilecek var mı? Birde hep freelance olarak çalıştığım için sabit bir yerde yapabilir miyim bilmiyorum, çünkü bazı zamanlar hazır vektörler, psd dosyaları, templateler kullanıyorum her şeyi kendim yapmadığım zamanlar oluyor.
Birde bazı kişiler tam zamanlı o işleri yapma, hayallerine engel oluyorlar istediğini yapamıyorsun onların istediklerini yapmaya zorluyorlar vs diyor. Bana geniş çaplı bilgi verebilecek yönlendirebilecek kişiler arıyorum şu anda.