Arkadaşlar taşındığım evde internetle alakalı yaşadıklarımı konular açmıştım sizlere.
Yaklaşık 2 ay süren mücadelemi bugun kazandığımı düşünüyorum.
Taşınmadan önce fiber kullanıyordum, taşınınca ( aslında şehrin daha merkezi Malum İnternet firmasının merkez binasına 700 metre milli eğitim yanında ) bir yere taşındım.
Burada fiber ve hiber olmadığı için hattımı 16 mb düşürdüler dedik kader bu dedik razı oldum.
Arkadaşlar 16 mb hızımın hiç 5 olduğunu bile görmedim.
İnanılmaz moral bozucu işlerinizi yaşlatan birşey.
Belki defalarca arıza kaydı, belki de defalarca genel müdürlüğe gitmem ama melsefe malesef cözülmedi.
En sonunda ekmek almaya giderken beni arıza ekibinden bir tekniker aradı, geldik aşşağıda ankastrede sizi bekliyoruz dedi.
Hemen işi gücü bıraktım yanlarına gittim.
Bütün ekran kayıtlarımı ssleri gösterdim kendilerine. Cözeceğiz şuan yeni kablo cakıyoruz vs dediler. 10 dk sonra mesaj geldi arıza kaydınız cözülmüştür diye.
Hak getire arkadaşlar çözülmek ne ala 2 mb düşdü hızım.
Genel müdürlüğe gittim. Tişortumu cıkarttım, bunaldım artık dedim yeter dedim isyan ettim. Bütün içimi döktüm. Güvenlik vs beni dışarı cıkarttı. bir bayan geldi sorunu cözeceğiz dedi.
Ekip geldi, iç tesisat kablonuz eski dedi. Dedim doğru olabilir. kabloyu ev sahibim değişitrdi. 1.25 kuruşdan 40 metre aldı yine aynı. sorun cözülmedi.
Ekip tekrar geldi. Anktatreye suç buldu. Apartman onuda değişitirdi. Yine cözülmedi.
Bugun sabah arıza kaydı bıraktım tekrar. Ne olduğunu anlamadığım şekilde kaç aydır cözemediğim sorunun yani arıza kaydının cözülmesi 3 dk sürdü.
Hattım gitti geldi ve sonuç 22 MB hız. Sonra bir mesaj hattınıza %50 3 ay indirim tanımlanmıştır.
Şunu anladım, peşini bırakınca bazı şeylerin umursamıyorlar.
Ekipden arandım, sistemsel bir problem varmış vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs vs..