Hocam, tek kiz da olsa bunu koz olarak kullanilmasini izin vermesin. Benim esim de tek cocuktur, tek kizdir ailesinde.
Ama biz yeni evlendigimizde bile, Ankaranin gobeginde annesi tek basinda yasarken, biz onun evinde cok rahat kalabilecegimiz varken gidip ayri ev tuttuk. Basindan beri bizim bir yuvamiz oldugunu dile getirdik.
Annesi gelirdi 2hafta da bir 1-2 gunlugune ama tekrar evine donerdi. Ayni durum benim ailem icin de oyle. Herkes mesafesini bilecek. Biz dugunu de kendimiz yaptik, evimizi de kendimiz duzduk. Basindan beri herkesi mesafeli tuttuk, kimse hayatimiza karismasin istedik.
Bu bizim hayirsiz evlat oldugumuzu gostermez. Tam tersi, ara sira arar sorar konusuruz. Maddi acisindan ihtiyaclari oldugunda da iki tarafa da hic bir sey eksik etmedik. Sadece herkesin bizim bir AYRI ailemiz, AYRI yasamimiz oldugunun farkinda vardi. Bu da konusarak oldu. Iki aile de basta bunu garipsese de, burun kivirsa da ben su anda pirlanta gibi damadim onun ailesi ve akrabalari gozunde, ailemin gozunde de en iyi gelin benim esimdir. Bunu ovunmek icin soylemdim elbette. Sadece aileler bu mesafe isini basta garipseyebilir ama zamanla hak verecektir demek istedim.
bazen ilk evlenildiğinde, bir ailede "tek kız" olduğunda belki zorluk olur kopma anlamında demek istemiştim. benim hanım da tek kız, ama sürekli gidip gelmeler yok. zaten sevmiyorum. mesafe iyidir, bizim de oğlan var, işe gidince gider oraya, ama ben evde olduğumda kaynana ya da kayınpeder pek gelmez. ara sıra çay, yemeğe gideriz 1-2 saat otururuz, bu kadar

fazlasını sevmiyorum rahat edemiyorum, mesela onlarda iken rahat oturamam, uzanamam. gibi gibi.
dediğiniz gibi mesafeli olmak iyidir.
fakat konu sahibi arkadaşın yazdıklarına göre, mesafe falan kalmamış. umarım durumu düzeltir.
ek olarak,bu olaylarda taviz vermemek gerek: kötü niyetli anlamayın beni ama: ipin ucunu kaçırmamak gerek..