Bu konu forumda olmamalı diyenler hatırlamalılar ki forumda ne abuk sabuk konular açılıyor. Bu konu herkesin evlenmeden önce bilmesi gereken bir konu.
Evlendiniz mi ailenizden ve eşinizin ailesinden kolay ulaşılamayacak bir yere taşınmalısınız. Aynı şehirde bile olsa rahat gidip gelememeliler. Kızı ile oğlu ile 20-25 senedir beraber yaşamaya alışmış insanlar kızı oğlu evlenince de bu alışkanlıklarını sürdürürler. Bunu engellemenin tek yolu uzak olmaktır. Yoksa engelleyemezsin, sen kızın ailesinin gelmesine tepki gösterirsen bu kızın kendisine tepki göstermekle aynı şeydir. Çünkü insanlar sevdiklerini kendilerinden daha fazla savunurlar. Sen kıza ahmak desen, babasına ahmak dediğin kadar alınmaz.
Burada 2 konu var.
1) Sen rahatsızsın ama eşin anladığım kadarı ile ev hanımı. Çalışmıyor. Bütün gün evde yalnız. Elbette günde 3 saat telefonda konuşacak. Evde sıkıntıdan patlar insan. Aynı zamanda bir bebek inanılmaz yorucu. Annesinin gelmesi ona nefes alacak zaman veriyor. Çocuğa arkanı dönemezsin. Çocuğu bırakıp uyuyamazsın. Tuvalete bile giderken aklın içeride çocukta kalır. O yüzden Annesinin sürekli gelmesi aslında eşine büyük bir destek. Eğer ailesi ve annesi gelmese sen eşine aynı yardımı yapabilecek misin? Kesinlikle yapamayacaksın. Annesinin gelmesi yüzünden senin de çocukla fazla ilgilenmen gerekmiyor eşinin de yükü hafifliyor. Aynı zamanda eşin ev işi yapacak, sana yemek yapacaki temizlik yapacak fırsat buluyor annesi geldiğinde. Yani akşam televizyon keyfinden fedakarlık ederek aslında büyük bir lüks yaşıyorsun.
2) Sen tepkini eşine gösterirken onun bu durumdan karlı çıktığını unutuyorsun. Yani eşin ailesi geldiğinde daha rahat ediyor iş yüü hafifliyor. O yüzden eşin daha sık gelmelerini isteyecektir Bu durumda sen tepkini doğrudan ailesine gösterebilirsin. Bunu saygısızca sert ve sinirli şekilde değil normal bir şekilde konuşarak söyle. Babası survivor izlemek istediğinde. Baba ben bu akşam şu programı izleyeceğim. Bütün gün bunu bekledim diyerek kendi programını çevireceksin. Bunu 2 kere yaptın mı programını izleyemediği için baba gelmemeye başlar. Annesinin kendi reklamını yapmasının da hiç bir problem yok hocam. Yapsın reklamını sana ne zararı var. Biz şöyleyiz biz böyleyiz desin. Sen kendini ezik mi hissediyorsun o konuşurken? Eğer öyleyse 2 kere bozman yeterli. Anne bu sözleri yabancılara anlat ben bu ailenin içindeyim sizin kim olduğunuzu çok iyi biliyorum de. Bir şey mi ima ediyorsun dersen. Ne ima edeceğim anne ben yabancıymışım gibi sürekli bana kendinizi anlatıyorsun de. O da artık bu sözleri söylemez. Tabi bu işin bir de tersi var. Sen onun anasını babasını bozduğunda karının da annen geldiğinde benzer bir durumu senin annene yapacağını da bilmelisin.
Benim sana tavsiyem. Eğer mutlu ve huzurlu bir evlilik istiyorsan çocuk 1 yaşına gelene kadar dişini sık. Sonra kaynanaların sana zırt pırt gelemeyeceği kadar uzak bir konuma taşın. Çocuk televizyon görmesin, telefon görmesin isteklerin çok güzel ama eşine bu konuda destek veriyor musun? Kız evde televizyon açmayacak, telefon kullanmayacak, bütün gün antik yunan felsefesi kitapları mı okuyacak? Yani kafandaki fikir çok güzel ama bunun bedelini eşine ödetmeye çalışıyorsun. Bu konuda sende çocuğun bakımına 12 saat destek verebilirsen bu isteklerde bulunma hakkın olabilir.
Şu anda günü kurtarmak için yapabileceğin en iyi şey şu. Yatak odana bir televizyon takarsın. Kaynanalar geldiği zaman izninizi istiyorum der zamanının çoğunu kapısını kapattığın yatak odasında geçirirsin. Onlar zaten mesajı anlarlar.
Bir de kavgadan sonra ilk adımı sürekli en attığın için evde baskın karakter eşin olacak. Kavga çıkarmadan önce çok iyi düşün. Ve eğer haklı isen geri adım atma. Ben de senin gibiydim eski eşimle. Tartışmalardan sonra ilk adımı ben atardım. Sonra bir gün alakasız bir yerde büyük bir kavga çıkardı. Konuşmadım, ilk adımı da atmadım. 3 ay içinde özür dilemezse boşanma dilekçesini de vereceğim dedim kendi kendime. 82 gün aynı evde yaşayıp tek kelime konuşmadıktan sonra özür diledi. Bu evliliğimizi kurtaramadı. Çünkü tepkini zamanında koyup dik durmazsan ipleri elinden kaçırırsın. Ama gereksiz yere de diklenip durma işe yaramaz hale gelir tepkilerin. Hatalı olduğunu düşünüyorsan ilk adımı atmaktan da çekinme.