Sorun kaynanizda degil, ESINIZDE !
Bunlar hep dogru duzgun tanimadigin kisiyle evlenme karari almanizdan geliyor! Suc sizde kisacasi... Esinizle konusun, herkes kendi mesafesini korusunun diyecegim de yazilardan esiniz zaten anlayissizmis, zaten ailesi de umursamazmis. Isiniz zor!! Malesef aci ama gercek budur.
Ayrica esinizle, onun ailesiyle ve sizin es dost ve ailenizle bu basit sorulari da anlatamiyorsaniz belli ki bir iletisim sorunu var. Bazi sorunlar kavga etmeden, sakince iki tarafli konusularak da cozulebilir. Ailesini ve esinizi karsiniza alacaksiniz. Biz bir yuva kurduk, yeni hayat kurduk. Surekli sizinle yasamak isteseydik ayri eve degil, sizde tasinirdik diyebilirsiniz. Ben aksam EVIME geldigimde istedigim gibi yatip kalkmak istiyordum, dinlenmek istiyorum, survivor vs dinlemek istemiyorum. Burasi bizim evimiz, sizin eviniz degil diyebilirsiniz. Bunu da NET olarak soyleyin. Onlari sevdiginizi ama bu kadar icli dislinin da fazla oldugunu belirtin.
Birileri de burda onlara DOGAL olarak gelme diyemezsiniz diyor. Pardon da siz orta cagda mi yasiyorsunuz??? Babaniz da olsa surekli zirt prit gelme diyebilmeli insan. Kendi hayatina bakmali. Kendi ailesine bakmali.
Yok buna soyle deme, suna boyle deme derken kendi kafanizi yiyerek bulacaksiniz. Iletisim yoksunu bir ailede kavga gurultu, stres, ihanet ne ararsan olacaktir.
Eminim, bu iletisimsizlik, bu ailesinin surekli gelmesi gitmesi cocuk yapmaktan once de vardi. O zaman hic mi gormediniz bunlari? Yoksa cocugu evliligi kurtarsin diye mi yaptiniz? Umarim oyle degildir yoksa o cocuga gercekten yazik.
Saadete geleceksek 3 secenegin var.
1. Tavrinizi net koyun, kimse kirmadan etmeden yuvanizda cekirden ailenizle rahat yasamak istediginizi belirtin. Isterse kussunler isterse konusmasinlar.
2. Uzaga tasinmak. Ama bu da bir cozum degildir, sorun esinizde bulunuyor. Diyelim ki x sehirde tasindiniz, yeni is yeni hayat. Orda da esiniz sizi darlayacaktir. Bunu cozmelisiniz.
3.BOSANMAK ! Elalem ne der hic umrunuzda olmasin. Dusunun tasinin. Hayat boyu boyle sacma sapan bir stres girdabina girip kanser olacaginiza bosanip hayatiniza bakmak daha mi iyi olur diye.
Evet bosanmak kolay degildir, cozum da degildir ama son koz bu gorunuyor malesef.
Not: evililik terapisti de onerirdim ama ortam konya, esiniz de anlayissiz olunca pek de faydali olacagini sannmiyorum.