Şarkıyı dinledim, emek vermişsin umarım başarılı olursun.
2000'li yılların başından beri aktif olarak rap dinlerim. Şu an piyasanın geldiği noktada bu tarz işlerin çıkması normal, çünkü artık bu talep ediliyor. Kişisel algılama, ben artık bu tarz autotone'lu, lirikal anlamda benim için hiçbir şey ifade etmeyen şarkıları dinleyemiyorum. Rap artık evrimleşti ve pop'a dönüştü. Pop zaten 'popüler müzik'in kısaltmasıdır. Bir müzik türünün pop'a dönüşmesi, artık tüketicilerin, o tarzda üretilen parçaları çabuk eskitmesini de beraberinde getirir. Dolayısıyla artık 2 haftada 1 benzer parçaların çıktığını görüyoruz. Yeni çıkan rap parçaları bazı istisnalar hariç 1-2 ay dinlenip sonra çöp oluyor, muhtemelen yıllar sonra hiç dinlenmeyecek bile. Oysa Ceza'nın Rapstar albümünü hala açar açar dinlerim, Sagopa Kajmer'in Romantizma albümü, Fuat'ın Her Ayın Elemanı albümü. Herhalde o dönemlerdeki raplerin ortak noktaları genelde toplumsal bir problemi ele alıp, bu problem hakkında sözler yazıp, birbirinin kopyası değil orijinal beatlerle bunları dile getirmeleri, daha protest tavırlarla. Özetle ben rap dinliyorsam, bana bir sorundan bahsetmeli ve bu sorun Gucci olmamalı
Linçleyip disslike atmalarını boşver, yaptığın işin ülkemizde bir karşılığı var, bu ben olmam başkası olur ama var olduğu bir gerçek. O yüzden zevk alıyorsan hiç bırakmadan devam et. Beat yapımına da girmeni tavsiye ederim, FL Studio ile başlayabilirsin.