firatatalay34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aktif olarak birçok alanda içerik yazarlığı yapıyorum. Genel olarak bu işe "makale yazarlığı" deniliyor ama genellikle gerçek bir makale yazmıyorsunuz, sadece içerik üretiyorsunuz.
İş sürecinden kısaca bahsedeyim;
1. Karşı taraftan bir talep, konu doğrultusunda iş alırsınız ve verilen başlık ile ilgili araştırmalar yaparsınız.
2. Konu hakkında bilgi sahibi olunur(değilseniz) ve öğrendikten sonra benzer şekilde konuyu tamamen kendi cümlelerinizle özgün bir şekilde yazarsınız ve teslim edersiniz.

Ek olarak bazı iş verenler kelime sınırı vereceklerdir. Bu durumlarda verilen konu ile kelime sınırı uyuşmaması da söz konusu olabiliyor. İstenilen kelimeye ulaşamadan konu bittiyse tamamlamaya zorlamamanızı tavsiye ederim çünkü bir yerden sonra kalite kaybı olacaktır. İş aldığınız kişiye durumu izah ettiğinizde genellikle sorun yaşamayacaksınız. Tabi ki bu durum güncel kelime sayısı ile hedef arasında uçurum yoksa sorun olmaz

Fiyat konusu da taban 1.5 deniliyor ama nihayetinde serbest piyasa. Kendinize güveniyorsanız ve kaliteli yazıyorum, iyi araştırıyorum, hakkını veriyorum diyorsanız kendi fiyatınızı verebilirsiniz ve bunun farkına varan da paranın lafını yapmayacaktır.
İlk iş olarak da ilgi alanlarını içeren konuları tercih etmen iyi olabilir.
İşte aradığım mesaj hocam,çok teşekkür ederim elinize sağlık. Dikkate alıp yeni içerikler üretmeyi yada eski içerikleri geliştirmeyi düşünüyorum. Hayırlısı olur inşallah