Vindicta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
2ye ayrılıyor bu tarz programlar.

1- Proxy destekli yazılımlarla.
2- Havuz Sistemi.

1. Taraflı yöntem size hiçbir fayda sağlamaz. Sitenize bir ipden giriş yapılacak, ne user agenti var, ne bi refereri var (tabi illa olacak diye birşey yok), ne sitede yaptığı bir tıklama var, ne bi gezinti var, ne oturum süresi var.

Hadi her proxy için farklı user-agent tanımlamaları, referer tanımlamaları yapıldı. Sonrasında gene sitede yapacağı bir gezinti yok, oturum süresi yok, etkileşim yok, eylem yok. Yılların arama motoru google bunu yer mi ?

Oldu da kullandınız, çok sıkıntı yapmayın. Sonuç olarak bir rakibinizde yapmış olabilir bunu. Google artık bu tür durumlarda biraz daha esnek, rakip faktörünüde gayet iyi değerlendiriyor eskiye göre. Muhtemelen saymayacağı için bir nevi nötr olarak algılar bu işlemi.

2 - Havuz sistemi yönteminde ise işler değişebilir, ama kullanıcı etkileşimi olmayacaktır diye düşünüyorum. Kullanıcı sadece siteyi açıp, sekmeyi alta alıp, süreyi doldurup, puanını alıp çıkmayı hedefleyecektir. Bu tür programlar aracılğıyla elde edilen kullanıcıların çok bir etkileşime gireceğini sanmadığımdan, gerçek bir kullanıcı dahi olsa bot kullanıcıdan çok farkı yok aslında.

Yani bunlar hem vaktinizi çalacak, hem işe yaramayacak, bazı durumlarda aksine zarar verebilecek, hatta zamanında insanarın rakiplerine uyguladıkları işlemler. Organikten şaşmayın.

isim olarak hatırlamıyorum ama ben 2-3 yazılım kullanmıştım hocam,sitede işlemler yapıyordu hepside.yani rastgele sayfalarda geziyor,sayfalarda belirli bi süre kalıyor filan böyle şeyler yapıyorlardı ama sonuç olarak faydası olmadıgını düşünüyorum bende,orası ayrı mesele tabi