Kısa vadeli al-sat yapmaktan ziyade düzenli temettü veren hisselere yönelmenizi tavsiye ederim. Al-sat yaparak para kazanmak için çok büyük rakamlarla girmek ve sürekli ekran başında anlık takip etmek lazım. Yeni başlıyorsanız kesinlikle bist30 hisseleriyle başlamınızı tavsiye ediyorum. Ayrıca tavsiye ile ya da sosyal medyada yazılanlara göre hisse almamanızı tavsiye ediyorum. Merak ettikleriniz varsa sorabilirsiniz.
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Tüm hisseleri derinlemesine inceledim. Tümü son 5yil ve son bir analizlerine göre çok yukarda .aşağıda olanlar da zaten bitik. Neyin beye gorecikip indiği belli değil. Mesela Vakıfbank gisseleri neden çıkmış neden düşmüş akla uygun bir yorumu yok. O yüzden alırım doları bakarım keyfime borsa bana göre değilmiş. Çünkü alınacak hisse göremiyorum. 2003-2008yillarinsa iş Bankası üzerinden alıp satiyorduk . Özellikle doğan yayın holding ile Doğan holding hisseleri çok kazandırmıştı . O zamanlar birşeyleri ongorebiliyorduk dediğim gibi şuan hiç bir hisseye su alınır diyemiyorum.
Vakıfbank hissesi berat albayrak'ın açıklamaları sonrası yükselmişti ve kamu bankalarının faizleri düşürüp kredi vermesi haberini fiyatlamıştı hisse.