arkadaşım iblis ve cinler elbette vardır, ancak bunların insan üzerinde tasarrufu yoktur, ancak bazı insanlar bundan müstesnadır, iblis sadece insana fısıldar ancak zarar veremez, cinlerde vardır ama Allah onların dünyası ile bizlerin dünyası ayrı tutmuştur ve öyle zırt pırt gelip istedikleri insana müdahale edemezler..
ayrıca şöyle bir durumda vardır, yaprağın kımıldaması bile Allah'ın iznine tabidir ve Allah dilediği kullarına dünya hayatında bazı gerçekleri görmeleri için çeşitli olağan dışı durumlar yaşatabilir, bu durumlar çok gerçekçi rüya hali olabileceği gibi uyanıkken bile gerçekleşebilir..
yanlış bilmiyorsam insanlar zeka kapasitesinin en fazla %10'unu kullanabiliyor, yani insanlar üzerinde bir perdeleme olayı var, gözler bazı şeyleri görmez, kulaklarda bazı sesleri duymaz, işte o perdenin bir kısmının geçici olarak kaldırılması insanların olağanüstü varlıkları görmesine veya sesleri duymasına neden olabiliyor da olabilir. En doğrusunu elbette Allah bilir.
biz bilim okuduk, matematik okuduk, fizik kimya okuduk, böyle şeylere inanmam demek ya da bu şekilde düşünmekten ziyade Allah'ın varlığını, gücünü, kudretini, merhametini vs. gibi çoğu şeyi anlayıp bunları kabullenerek her türlü görünen ya da görünmeyen varlıkların şerrinden, gelebilecek her türlü felaketten ve kötülükten Allah'a sığınarak yaşamak lazım..
unutmadan kısa bir şekilde anımı da ben yazayım.. bundan 2 yıl kadar önce eviminden kötü şerlerin uzak kalması için ilk defa çeşitli dualar okuduktan sonra en son Ayetel Kürsi okudum ve o şekilde uyudum, gece rüyamda şeytanın evin kapısına sürekli vurarak "kapıyı açın içeri gireyim" şeklindeki cümlelerini hala şimdi yaşamışım gibi hatırlıyorum..bu gibi bir çok olay yaşadım ama anlatmaya gerek yok.. sağlıcakla kalın
Tamamen doğru söylemişsiniz.
Parapsikoloji ye giriyor , metafizik unsurları vs vs... Tasavvuftan 3. Göz, diğer deyişle kalp gözü aktif olduğunda insanoğlu herşeyi görebilir. Fakat aktif etmekte o kadar kolay değil,.insanların düşmanı nefsi yenmek bile biz insanlara zor iken, bu basamaklara gelmek herkesin harcı değildir.
Bir hoca vardı, birisini yatakta yukarı aşağı sallamışlar, gözlerimi açamadım dedi.
Hoca da Allah'tan açmamışsın, kafayı yerdin dedi

bu da bir anı..