AnkeeBut adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese hayırlı geceler, dertleşecek kimseyi bulamayınca forumda bir konu açayım dedim.

Televizyon'da reytingler, rekorlar kıran survivoru kaç senedir açıpta 1 bölümünü bir kesitini dahi izlemedim.
Sabah haberleri hariç televizyon izleme alışkanlığım yoktur bu yüzden akşam bültenlerinde hiç bir şekilde televizyon karşısında oturup vakit geçirmem..

Sosyal medya mecralarında ve kendimi geliştirmek amacıyla sürekli google'da araştırmalar yapıyorum vakitimi böyle harcıyorum..

bugünlerde sosyal medya'da sürekli paylaşılan trend olan survivor finali ile ilgili yazmak istedim.

insanlar bir yarışmacıyı destekliyor ve o birinci olsun diye sms gönderiyor ve bunu gösteriş olsun diye de sosyal alemde paylaşıyorlar acaba bu insanların amaçları nelerdir ?

bir arkadaşım asgari ücretle çalışıyor cemal can'a 10 tane sms göndermiş 2.9₺'den 29₺ bu olaya anlam veremiyorum.. (bu konu tabi beni ilgilendirmiyor parasının pulunun hesabını yapmıyorum ama ilginç)

insanlar neden bir yarışma için para ile oy verir ki ? bu mantığı anlamış değilim ? sonuç olarak kazanan bu sms'i gönderen kişiler olmayacak çok gereksiz buluyorum ve para'nın hiç değeri kıymeti yok diyorum.

sabah 6'dan beridir çalışıyorum biraz dalgınım yazım hatası olduysa affola bu konu hakkında görüşlerinizi okumaktan keyif duyacağım iyi geceler, iyi forumlar..
İnsanlar neden ayakları ile top tepen 11 adamı izlemek için bilet alırlar? Çünkü kendi başarısız hayatlarından sıyrılıp kendilerine bir başka kişinin ya da organizasyonun başarısı üzerinden tanımlama ihtiyacı duyarlar. Böylece kendi asgari ücretle çalışırken berbat hayatlarının içinde destekledikleri ve kendileri ile özdeşleştirdikleri bir başkasının kazanması ile mutlu olurlar. Maslow!un ihtiyaçlar hiyerarşisinin ayaklarından biri de kendini ait ve değerli hissetme ihtiyacıdır. O yüzden kendini toplumdaki bir grubun içine sokarsın, kendini o grubun bir parçası olarak görürsün ve o grubun gücünü hissederek kendi hayatındaki zayıflığını örtersin. Birileri top teperek kendini ispat edip hangi takım daha fazla milyon euro verirse o takımın başarısı için oynar para alarak mutlu olur. Bazıları da takımda hangi futbolcu oynarsa oynasın kazandığı 2000 liradan 200 lirayı götürüp takım forması almak için harcar ve o takıma kendine ait hissederek mutlu olur.

Yani burada karmaşık sosyolojik ve psikolojik dinamikler söz konusu. Bir gruba ait olma ihtiyacı hissedip bir sivil toplum örgütünde yer alacak eğitimi kapasitesi olmayan insanlar kendilerini böyle gruplarla özdeşleştirirler. Forumda bir zamanlar asp php ciler tartışırdı. Bugünlerde androidci iphonecular tartışıyor. Yani kendini bir grupla özdeşleştirmek insanın doğasında var. O gönderdiği 29 liralık sms'in karşılığında hissettiği hazzı 29 ekmek yiyerek elde edemiyor. Siz bu hazza sahip olmayabilirsiniz ama muhtemelen sizi yakından tanısak sizin de çok farklı olmayan benzer saçma harcamalarınızı bulabileceğime eminim.