Yeni asker alim sistemiyle ilgili pek bilgi mevcut degil. Bende tecil bozarken allaha emanet bozdum. Sırasıyla e devletten asal yoklama başvurusu yapip cikan formu dolduruyorsunuz. Form ardından şu gune kadar aile hekimine gidin yazıyor. Hekiminize gidip askerlik raporu istiyorsunuz. Bana sorular sordu ve tamam diyip raporu verdi. Rapor sisteme kendisi işleniyor ve işlemden sonra e devlet msbde askerlik tercih işlemleri aktif oluyor. Tercih işlemlerinde ne olarak yapmak istediğini seçiyorsun. Subay, yedek astsubay, er ve komando seçimleri mevcut. Üniversite sinav tercihlerinde oldugu gibi 1-2-3 şeklinde sıralama yapıyorsunuz. O olmazsa öbürü şeklinde. Örneğin 1- yedek subay, 2- yedek astsubay. 3- er. Komando seçiminize evet yada hayir diyorsunuz. Er olarak yapilan Askerlik suresi bitiminde 6 ay daha askerde kalip maas alma seçiminizi yapıyorsunuz. Hagi aylarda gitmek istediğinizi sıralıyorsunuz ve işlemleriniz tamam oluyor. Yedek subay astsubaylikta ortalama gözetilmiyor diye biliyorum. Suan okulumdan iki tanıdığım askerde ve yedek astsubay olarak yapıyorlar. Birisi Kıbrısta. Ortalamalarida dediginiz puanlar degildi
Hocam bayramdan sonra başvurmayı düşünüyorum zaten ve bahsettiğiniz gibi yeni sistemden pek bise anlamadım sözde uzaktan başvuru yapılabiliyor.Verdiğiniz bilgiler için de teşekkür ederim gayet net anladım bu konuda durumu