beachturk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu memleketin fertleri hiç bir zaman ellerinde white çaklıt mokaları ile yurt dışı hayalleri kurmadı.
ayağında çarığı dahi olmayanlarda "neden bu durumdayız" diye yurt dışı hayali kurabilir rahatlıkla farklı ülkelere çıkar giderlerdi.

kaldılar ülkeleri için mücadele ettiler ve o kalan atalarımız sayesinde bugün geçmişten daha iyi yerlerdeyiz.

gençler de kalacak eldeki imkanlar ile daha iyisini yapacak ve bundan 100 yıl sonraki nesil şu an ki durumdan daha iyi yerde olacak.

Ancak, temel sorununuz ülke falan değil kendi kıçınızı kurtarmak olduğu için "yurt dışına gideceğim" kafalarına bitiyorum.

yurt dışı da zaten 4 yıl okumuş herkese kucak açıyordu, uyanın gençler paha edeceğiniz tek yer burası bu potansiyelle daha ayasofyalara camilere saçma salak laflar sokarak 3-5 like alınca kendini birşey başarmış zannedenlere kucak açan bir ülke yok olmayacak.

ikisini de deneyin tarafınızı seçin,

not : "tarihi biraz eksik okumuşsunuz, tekrar okuyun" bence 1-2 yıl sınıfta kalın tekrar okuyun.

batikansenn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlar kör olduğu için sitem ediyorum zaten günde 1 saatini arayıp sosyal medyada yazılan yorumları okusan utanırsın yazılanlara ve bu insanlar benim kaderimi belirliyor ne yazık ki. Bu yaşta böyle şeyleri düşünmemin saçma olduğunu düşünmüyorum sadece dünya üzerinde başka ülkelerde yaşayan insanların yaşam standartlarını kendi yaşam standartlarım ile karşılaştırıyorum ve ben ortalama gelirin üstünde olan bir ailede büyüdüm en dibide en zirveyide gördüm. Şuan aktif olarak yaptığım bir iş var kendi kendimi geçindirebilecek kadar para kazanıyorum. Torpil muhabbeti sıktıysa kusura bakmayın ama bu ülkede ne yazık ki işler hala sadece torpil ile yürüyor
Çok büyütülen Amerika'da pandemi sürecinde 40 milyon kişinin işsiz kaldığını biliyor musunuz? Ülkemizin kusurlarını tartışmak yerine Avrupa'nın ve Amerika'nın eksilerini gözlemliyor musunuz? Demek ki siz pandemi süresinde Amerika'da yaşıyor olsaydınız şuan Trump'a karşı ayaklanma çıkarmıştınız. Belki de başka bir ülkeye gitme hayali kuruyordunuz.
Ben objektif olduğunuzu düşünmüyorum.

batikansenn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle hepinize merhaba. Ben aranıza yeni katılan ancak 2010'lu yılların başından beri r10da ve benzeri bir çok forumdan haberi olan 1999 doğumlu genç bir arkadaşınızım. Öncelikle düşüncelerime kesinlikle siyaset katmadan buradaki tüm kardeş ve abilerimin elini vicdanına koymasını istiyorum çünkü ben artık düşünmekten bıktım. Allah nasip ederse önümüzdeki sene Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Tarih bölümünden mezun olacağım (kesinlikle kendimi üstün görmüyorum ama bir çoğunuzdan akademik bilgi bakımından tarihsel konulara daha fazla hakimimdir) ve hayata genç bir işsiz olarak atılacağım. Eğer kendimi geliştirirsem tabiki de okulumda kalıp (en azından rektör ve türevi tanıdıkları araya sokarak {sokmazsam imkanı yok dünyanın en iyi tarihçisi bile olsan her zaman önünde birisi vardır.} eğitim görevlisi olma şansım var. Şimdi gündemdeki konulara bakıyorum günlerdir burada açılan başlıkları takip ediyorum. Herkes bir kutup altında Ayasofya'nın ibadete açılması gibi konularda birbiriyle aktif olarak tartışma halinde. Neden kimse yarınını düşünmüyor? Kendinizi belki kurtardınız belki durumunuz gerçekten çok iyi ama neden yarın çocuğunuz torununuz evladınız aç kalabilir mi acaba diye düşünmek yerine gündem de işsizlik , açlık , yoksulluk , virüs , ülkede haksız sağlanan kazançlar, ülkenin tüm topraklarının yabancılara satılması gibi konular var iken (Ayasofya ibadete açıldı diye sevinen arkadaşların bir çocuğunun evine ekmek götüremediğine de eminim) neden bunu tartışıyoruz. Neden arkadaşlar abiler ben yarınımı göremezken tek derdimiz neredeyse hepsi bomboş olan camiler yerine Ayasofya'da namaz kılmak mı ? Cidden artık kendimi psikolojik açıdan yorgun hissediyorum ve emin olun yunan falan değilim(!) kesinlikle ülkemi seviyorum ama ailem ve çevremdeki herkesinde söylediği gibi kendime kurtarabilmemin tek yolunun yurt dışında kaçmak olduğunu düşünüyorum. Ki yaşıtlarımın neredeyse hepsi böyle düşünüyor. Mevcut hükümet, muhalefet hiçbiri benim gram umurumda değil bu yaşınıza gelmişseniz ve hala bir şeyleri göremiyorsanız size de yazıklar olsun. İdeolojiler v.s yarın doğacak çocuğunuzun karnını doyurmayacak hala bunu öğrenemeyen benden yaşça büyük bir çok abi diyebileceğim adam var. Lütfen elinize vicdanınıza koyun ve yarınınızı düşünün sizden başka hiçbir isteğim yok. Kendinizi geliştirin , okuyun , araştırın. Tabiki de kendi fikirlerinizi savunun ama düşündüğünüz fikirlerin kölesi olmayın her zaman gerçeği araştırın. Ben artık çok doldum cidden kimseye bir şey diyemiyorum ülke asla düzelmiyor yıllardır sonu gelmeyen saçma sapan bir düzenin içinde kaybolup gidiyoruz. Eğer bir önerisi bir düşüncesi olan varsa sizinde görüş ve düşüncelerinizi almak istiyorum. Eğer buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim.
Ben İzmir'in en büyük gelinlik üretici firmalarından birinin sahibiyim ve pandemi patladığında gıda sektörünün sürekliliğini düşünerek yan sektöre ufak bir giriş yapıp para kazanmaya devam ettim. Ben gelinlikçiyim deyip oturabilirdim de. Ayasofya sadece dini değil, aynı zamanda siyasi meseledir. Öncesinde de ekonomi konusunda sıkıntı çektiğimiz barizdir.

Demek ki sizin zihniyet Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarında olsaydı ayaklarıma çarık, mideme sadece üzüm hoşafı gireceğine Almanya'ya kaçayım derdiniz. Sizleri gördükçe çok üzülüyorum.
Sürekli aynı cümleleri görüyorum. Kriz var çığırtkanlığı. Çalışana her yerde ekmek var arkadaş. Aşkla, gayretle çalışana her yerde para var.