1. Mac kullanıyorum ve programlama öğrenmek için Windows cihaza ihtiyacım var mı? --> Kesinlikle yok mac kullanman daha avantajlı bence (:
2. Ağırlıklı olarak web uygulamalar yapmak istiyorum (script vb) hangi dil benim için uygun olur? --> Javascript öğrenmelisin. JS o kadar geliştirildi ki şuan yapamadığı hiçbişey yok
3. Java ile mi başlamalıyım yoksa python ile mi başlamalıyım? --> Programlama dili bilmediğin için ilk Java ile başlaman yanlış tercih olur, Python öğrenmesi zevkli ve kolaydır. Programlamanın temellerini öğrenirsin dil değişikliği yapabilirsin
4. Pyhton ile başlarsam eğer yarın öbür gün PHP ihtiyacım olursa geçiş zor olur mu? yada her iki dilide öğrenebilir miyim? --> Bir dili kaliteli şekilde öğrendikten sonra diğerlerini çok rahat yaparsın. Aralarındaki tek fark syntax (yazım) farklarıdır.
5 . Örnek
https://www.udemy.com/course/sifirda...viyeye-python/ bu eğitim başlangıç için yeterli olur mu? --> Eğer pythonla başlamak istiyorsan Btkakademide sadık turanın dersi var hem ücretsiz hemde kaliteli başlangıç olarak iyidir. Hiçbir kursu bitirdiğinde öğrendim diyemezsin. Temelleri öğrendikten sonra ilgilendiğin alanla ilgili freamwork yönlenip onu öğrenip bi yandanda internette araştırmalar yapmalısın