Dünya bireyselliğe doğru ilerliyor. insanlar artık devlet millet gibi şeylerden sıyrılıp dünya vatandaşı olma yolunda ilerliyor. örneğin Almanya'da bir tasarımcı İngilterede daha iyi bir iş bulunca oraya gidiyor ve orada yaşıyor. bu işin temelini rüyalar ülkesi ABD olarak görüyorum. başarılı mısınız o zaman gelin benimle yaşayın modern çalışma olanakları ucuz yaşam kaynakları vs.. bu anlayış bizde'de gelişiyor. Türkiye gibi dinamikleri sürekli değişen bir ülkede neden zaman kaybetmek istesin ki insanlar ? Ben X görüşünü savunuyorum başkası Y görüşünü, ben Y görüşüne saygı duymuyor o görüşe sahip yöneticilerin daha önce yaptıklarını kendi görüşümle değiştiriyorum aynı şekilde Y görüşü'de bu mantıkta ilerliyor. böylelikle Türkiye'de bazı şeyler sürekli olmuyor buda gelişimi sağlamıyor. kendinizden pay biçin 21-23 yaşındasınız üniversite okuyor yabancı dilinizi geliştiriyorsunuz vs kendinizi sürekli geliştiriyorsunuz böyle standartlar'da bir insan neden bir ülkeyi düzeltme ihtimali için o ülkede yaşasın ki ? bir kere yaptığınız işe kimse saygı duymuyor ucuza çalıştırılıyorsunuz vs. bu jenerasyon'da başka ülkelere gidip cevherlerini orada kullanıyorlar. diğer ülkeler'de yıllarca eğitim vs gibi kişilere masraf yapmadan direkt hazır iş gücüne konuyorlar. bilim ve sanat taktir edilmediği yerden uzaklaşır diye bir söylem var. ne kadar doğru olduğu günümüzde daha iyi anlaşılıyor. Bizde dua etmekle cami yapmakla cennete gitme ödüllendirme düşünceleri acayip hakim oysa bence yaşadığın dünyayı teknoloji geliştirerek doğayı koruyarak insanlara saygılı olarak yerlere çöp atmayarak cennet daha'da hakkedilir bir şey..