bu memleketin fertleri hiç bir zaman ellerinde white çaklıt mokaları ile yurt dışı hayalleri kurmadı.
ayağında çarığı dahi olmayanlarda "neden bu durumdayız" diye yurt dışı hayali kurabilir rahatlıkla farklı ülkelere çıkar giderlerdi.
kaldılar ülkeleri için mücadele ettiler ve o kalan atalarımız sayesinde bugün geçmişten daha iyi yerlerdeyiz.
gençler de kalacak eldeki imkanlar ile daha iyisini yapacak ve bundan 100 yıl sonraki nesil şu an ki durumdan daha iyi yerde olacak.
Ancak, temel sorununuz ülke falan değil kendi kıçınızı kurtarmak olduğu için "yurt dışına gideceğim" kafalarına bitiyorum.
yurt dışı da zaten 4 yıl okumuş herkese kucak açıyordu, uyanın gençler paha edeceğiniz tek yer burası bu potansiyelle daha ayasofyalara camilere saçma salak laflar sokarak 3-5 like alınca kendini birşey başarmış zannedenlere kucak açan bir ülke yok olmayacak.
ikisini de deneyin tarafınızı seçin,
not : "tarihi biraz eksik okumuşsunuz, tekrar okuyun" bence 1-2 yıl sınıfta kalın tekrar okuyun.
Hocam bu memleketin fertleri hiç bir zaman yurt dışı hayalleri kurmadı önermesine inanıyor musun?
Sen Türklerin göçebe bir kültür olduğunu görmezden mi geliyorsun?
Türkler neden orta asyadan geldiler? Mısır'da Hindistan'da Balkanlarda, Kırımda, İran'da devlet kuran Türkler nereden geldiler? Osmanlılar Söğüt Bölgesinde mi ortaya çıktılar? Kaybedilen Balkan savaşlarından sonra Türkiye'ye kaçan Türkler neden mücadele etmediler Balkanlarda? Almanya işçi alacağım dediğinde neden millet kuyruğa girdi ekmek parasını Almanya'da kazanmak için? Neden bu işçiler Türkiye'de kalıp Türk endüstrisinin gelişmesi için mücadele etmediler?
Türkler göçebedir. Daha iyi şartlar buldukları yere göçerler. Bu tarih boyunca hep böyle olmuştur. Bugün yurtdışını hedefleyen adamlar içinda fırsat bulabilenler gidiyor. Ben yurtdışına gitmek istiyorum diyerek kalanlar da zaten yurtdışına gidecek fırsatı olmayanlar.
Asıl konuya gelirsek. Siyaset kaynakların kullanımında öncelik belirlenmesi işidir. Bu iktidarın tek önceliği dini polemikler ve beton ekonomisi. Onun dışındaki sorunlar hep bu önceliklerin arkasında kaldığı için giderek fakirleşiyor içeri kapanıyor ve izole oluyoruz.
Sonuçta tek tek vatanı kurtaramazsınız. Kendinizi kurtarmaya uğraşın. Bu memleketin insanlarının çoğunluğu kendini kurtarıp refah içinde yaşadığında memleket de zaten kurtulur ve müreffeh bir ülke olur.