Aslında düşünülmesi gereken şey şu;
Normal bir işci olduğunuzda ( lise veya normal bir üniversite mezunu ) neden hiç bir şeye sahip olamıyoruz ?
Ev kiralık, araba alınamıyor ( 5 Yıl borç ödeyerek olabilir ) , evin eşyaları 1-2 yıl taksit ile ancak bitiyor, sosyal hayat yok yani kısacası hiç bir şeye sahip olamıyoruz.
Neden bir ev, araba, sosyal hayat sahibi olmak için sürekli en kazançlı işleri bulmak için uğraşıyoruz ?
Normal işinde gücünde okulundan mezun birinin hiç bir şeye sahip olamaması neden bu kadar normal karşılanıyor ?
Bırakın avrupa ülkelerine meydan okumayı, biz yaşıyoruz sanıyoruz ama sadece karnımız doyuyor ve ölümü bekliyoruz yaptığımız hiç bir şey yok.
Yabancı youtube kanallarını izlerken onların sosyal aktiviteleri, yaşam tarzları vs insan acayip özeniyor ama işte alışmış millet yokluğa hiç yadırgamıyor.
Sonunda şu cümleleri görebildim. İnsanlar neden bu istediğimiz şeyleri açgözlülük olarak yorumluyor elimizdekiyle yetinmemiz gerektiğini bizim mochalarımızla atalarımıza ayıp ettiğimizi söylüyor. Arkadaş benim x ülkesindeki yaşıtım 18yaşında geldiğinde sosyal yaşam olarak benden üstün ise benim bu durumu yadırgamam normal değil mi ya neden ben böyle olmak istediğim için aç gözlü oluyorum bu insanları anlamak elde değil