karikaturname adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Başgan, bu zengin olmak değil ama
Her birimiz ufak tefek yapıyoruz bu tür şeyleri, hayat buna mecbur kılıyor. Ama "zengin olmak" deyince insanın aklına daha büyük paralar geliyor
Ayrıca seninkisi borçlanma yoluyla yatırım yapmak sayılır, ki en zor ve riskli olan şey aslında. Düzenli gelirin olacak, güvencen olacak az buçuk. Yoksa kredi de çekemezsin zaten.
Ülkemizde özellikle alt orta sınıf (yani en yoksul kesimin bi tık üstü) borçlanma yoluna gidiyor, çünkü diğer türlü para biriktirip de bişeyler alma/yapma şansımız hakikaten yok. Özellikle araba alım satımında çok oluyor bu. Arabayı borca alıyorsun, 2 sene biniyorsun, o zaman kadar borcu büyük oranda ödemiş oluyorsun, arabanın borcu bitince bir bakıyorsun,enflasyon deflasyon bilmem ne araba olmuş aldığının 2 katı Hoop onu satıp bi üst modele borçlanıyorsun hayatımız taksit/kredi/borç ödemekle geçiyor.
Siz anlamamışsınız. Ben 0 parayla derken bedava aldım demedim. 0 para, 0 para yani param yok iken.

Bu durum borçlanma fln değil hocam. Ben ticaret için yapmadım, ama ticaret için yapanlar da bir hayli var. Ticaret için yapmadığım halde böyle kar kaldı.

İyi forumlar...