batikansenn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnsanlar kör olduğu için sitem ediyorum zaten günde 1 saatini arayıp sosyal medyada yazılan yorumları okusan utanırsın yazılanlara ve bu insanlar benim kaderimi belirliyor ne yazık ki. Bu yaşta böyle şeyleri düşünmemin saçma olduğunu düşünmüyorum sadece dünya üzerinde başka ülkelerde yaşayan insanların yaşam standartlarını kendi yaşam standartlarım ile karşılaştırıyorum ve ben ortalama gelirin üstünde olan bir ailede büyüdüm en dibide en zirveyide gördüm. Şuan aktif olarak yaptığım bir iş var kendi kendimi geçindirebilecek kadar para kazanıyorum. Torpil muhabbeti sıktıysa kusura bakmayın ama bu ülkede ne yazık ki işler hala sadece torpil ile yürüyor
Bu kafayla iş bulman zaten zor gibi kendi okuduğun bölüm açısından.Sen bir mesleğe girmek için gerekli şartları sağladın herşeyin tamam da mülakatta elendin konuşuyorsun hala aynı meseleleri instagramda-ekşide-twitterda görüp torpilde torpil diye.
Son sınıftayım, akademisyenlik düşünüyorum dedin.Sanki okulunu hatırı sayılır bir ortalama ile bitirdin, üstüne yüksek lisans yaptın. Alese & yabancı dil sınavına girdin ve gerekli puanı aldın. Tüm bunları sağlayıp akademisyen kadrosuna başvurup alınamadım dersen işte bu sefer torpil diye sitem et derim.
Sen baştan bayrakları suya indirmişsin bile. Denemeden, şartları sağlamadan, çalışmadan "torpil" diyip pes ediyorsun hemen. Binlerce tarih bölümü mezunlarından arana bir fark koy bakalım. Ayrıca tarih bölümünü seçmeden önce araştırmadın mı hiç, mezunları ne yapıyor ne iş yapabilir, Türkiye'de iş bulma fırsatı vs. diye?
İnternette gördüğün diğer işsiz üniversite mezunlarını düşünüyorsan her koyun kendi bacağından asılır, önce kendini düşün.