bilgekadin2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba @Seker;

Ben senin yerinde olsaydım bir sene daha sınava hazırlanır, Türkiye'de bir tıp fakültesi kazanırdım. Yurt dışında tıp eğitimine vereceğim parayla da sağlam bir şekilde başta İngilizce olmak üzere 6 yılda en az 2 dil öğrenmeye paramı harcardım ama bu sadece bir tavsiye. Yine de sen bilirsin. Sınava tekrar hazırlanmak, o stresi tekrar çekmek istemeyebilirsin. Bu durumda da sana şunu söylemem lazım; Türkiye'de gireceğin en adil sınav YKS. Okula başladıktan sonra ne sınavlar ne sınavlar bekliyor olacak seni. Yani bir sene mesleğin için sağlam bir hazırlık ve tabiki beraberinde stres yapman, geleceğine donanım açısından Ukrayna ve Makedonya alternatiflerinden daha mantıklı olacaktır. Sabret ve bu şekilde iradeni de güçlendirmiş olursun. Tıp fakültesi öncesinde iyi bir antrenman olur senin için de stresli süreç. Çünkü fakültede saçlarını yola yola ders çalışacaksın

Başarılar dilerim. Her şey gönlünce olsun. Sağlıcakla...
Burada bir sene daha yks ile çaba harcamak istemiyorum o bahsettiğiniz sınavlarıda 6 sene okuduktan sonra geçeceğimi düşünüyorum 6 sene okuyup gerekirse burda 1 sene daha hazırlanırım sıkıntı değil. Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim