Ayasofya'nın halen konuşulması bana saçma geliyor. Zaten camiydi, dönemin şartları gereği (tartışılır) müzeye çevrildi.Şimdi tekrardan eski konumuna geri döndürüldü. Ekonomik sıkıntılar ile alakası nedir çözemedim? Zaten ülkedeki ekonomik krizi görmemek için kör olmak lazım.
Tarihçi kardeşim; "ben ölünce çocuklarım ne yapacak" diye veryansın etmişsin? Daha 21 yaşındasın hele bi' dur bismillah bi hayata atıl ailen olmadan kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren evlen çoluk çocuğa karış. Bu yaşta böyle şeyleri düşünmen saçma, psikolojik olarak boş yere kendini hırpalarsın. Allah herkese sağlık sıhhat versin ama kimsenin 1 dakika sonrası garanti değil. Sen kendi hayatını yaşamaya çalış, kendi hayallerine ulaşmaya çalış.
"Bir tanıdığım olmazsa bi' yerlere gelemeyeceğimi biliyorum"
Kariyer hedeflerinden birisinin de akademisyenlik olduğunu söylemişsin. Akademisyenlik meselesi eskiden beri 2002 öncesi ve sonrası için, adamına göre ilan verilen bir meslek dalı. Yani akademisyen ilanı çıkar ve alınacak adama göre nokta atışı şartlar konulur.
Şu torpil muhabbeti de sıktı, özel sektör için konuşuyorum üniversite okuyup kendi networking (arkadaş/çevre) ağını oluşturamadıysanız sonra gelip iş yok diye yankılanmayın arkadaşlar. Bu kadar mezun insan var, ülkede üniversite mezunu olmayanı dövüyorlar. Sen bu kadar mezun arasında nasıl sıyrılacaksın? Ha devlette (bilhassa KPSS-B ile mülakatlı alımlarda) maalesef tanıdık-referans gerekiyor.