Directadmin sürekli geliştirilen, güncellenen, update uyarıları veren tam otomasyon çalışan bir yönetim sistemi değil. Sürekli açıkları çıkacaktır. Databaseden tutunda ftp smtp gibi her türlü aktif portta çalışan yan uygulamaları sürekli kontrol etmeniz gerekir. Rapid7 üzerinden versiyon kontrolleri yapın varsa açıkları son sürüme güncelleyin. Bunu yapmanız içinde ileri seviye linux bilmeniz gerekebilir. Bazı durumlarda güncelleme sırasında sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Her hataya yada soruna açık ve yetkin olmanız lazım.
Size önerim "trial plesk ile sürekli lisans güncelleyerek çalışmak" olacak.
Merhaba, maalesef sunucu yönetim konusunda üst düzey bilgim yok. Normalde cpanel kullanmayı düşünüyordum ancak. Son gelen lisans olayı ile birlikte çok maliyetli oluyor. Pleskte aynı firmaya ait olduğu için yarın bir zam da ona gelir mi acaba diye düşünerek directadminle devam edeyim dedim. Yoksa evet plesk directadminden çok daha iyi. Peki bu trial lisansı nasıl sürekli olarak yeniliyoruz?
en temizi ip adresinizi sabitleyip, (sunucuya openpvn kurup kendi vpninizi de kullanabilirsiniz) admin girişine ip bazlı izin vermeniz.
Öneriniz için çok teşekkürler. Peki csf kurup ssh ve directadmin portunu değiştirip üstüne bir de 2fa yapsak nasıl olur?
Benim yeni aldığım sunucuya da 12 günde 200.000'e yakın başarısız giriş yapıldı.
https://howsecureismypassword.net/ bu siteden baktığımda 15 milyar yılda kırılabilir diyor o yüzden takmıyorum
Merhaba, sunucuda yavaşlama falan olmuyor mu?