Bu yazı SMM panel ( takipçi- izleme vs) işine girmek isteyenler için hazırlamış olduğum bir dökümandır.
Forum sitelerinde açılan konuların hemen hemen 10 tanesinden bir tanesi SMM ile ilgilidir.Bu nedenle kendi tecrübelerime istinaden bir kaç şey aktarmak istiyorum.
SMM panel satın alıp kendi kendine takipçi göndermekten başka bir işte kullanamayanlar için geçerli değildir. Ama bu iş yapan 10 kişiden 8 i için geçerlidir.
  • SMM panellerin reklamları kesinlikle yasaktır. Google ads'de instagram'da yada facebookt'a aklınıza gelen her mecrada takipti satın al yada sat reklamları kısaca SMM reklamları yasaktır.
Dolayısıyla bu panel işleri %90 larda ads reklamları ile döner. yani reklam yoksa ekmekte yok.

E ama reklam verenler var onları görüyorum google de ?
Harf oyunları ile googleye SMM reklamlarını yutturan arkadaşlar hatta şirketler var. Ama rakip çok fazla olduğu için sürekli reklamların şikayet edilir.
Bu nedenle almış olduğunuz SMM paneller bir yerden sonra muhakkak elinizde patlayacaktır.
Bu işin kurtları siteyi yayına aldıktan belli bir süre sonra reklamı bir şekilde verirler ( R10 da ücret karşılığı reklam çıkanlar var ) ve belirli bir miktar para kazandıktan sonra siteyi elden çıkarırlar. Çünkü ban yemesi yakındır.

sahibinden com' nasıl ki köklü bir firma ise bu işi yapan köklü siteler ve herhangi bir reklama ihtiyaç duymaz. emperyalizmi başlatıcıları gibidir bunlar. evet büyük paralar döner ama maalesef yeni başlayana ekmek yoktur.

Bu panelleri satan arkadaşlar bana kızmasın lütfen.