Silah kişisel tercih sebepleri ile tercih edilir. Görev mensubusunuzdur sürekli üstünüzde olacaktır, ozaman hafif olsun derim birincil öncelik. Dersiniz ki vucutla temas edecek çok fazla aktif kullanımda sahada kullanacak polimer gövde derim,
gizli taşınacaktır dolayısı ile boyut ve vucuda sürekli temas edecektir yine SUB COMPACT bir polimer derim

vs vs vs.
Bütçe, elinize uyacak silah ve kullanım amacına göre kişisel tercihdir. Ama illa model gösteremesemde SARSILMAZ ve CANİK(Samsun Yurt Savunma) bakabilirsiniz.
https://www.mkek.gov.tr/tr/products....3&source=Sales
Soldan yerli üretim tabancalar seçerek fiyatlara bakabilir, seçimlerinizi daraltırsanız hemen hemen her silah hakkında tecrübeye dayalı yorum aktarabilirim
Edit : Ev savunmasınının ve operasyönel açıdan kullanım alanında değerlendirildiğinde en güçlü kalem yivsi av tüfekleri gurubundaki
pompalı tüfeklerdir. Fişek yatağına sürülen merminin namluya sürülürkenki sürgü sesi bile caydırıcılık içerir. Buckshot dediğimiz 9 adet çelik bilye içeren bu mermi türleri kısa alanda dağılım sağlayarak ıska olanağını ortadan kaldırır

Ev savunmasında eğitim içinde kullanılan plastik kauçuk atan mermileri mevcut. İyi araştırın yinede. İlla tabanca derseniz tercih sizin.
Yivsiz av tüfeği alma işlemleri 1 gün sürer, basit sağlık ocağı raporu ve basit harç parası ile alınır.
Yivliye girdimi iş DEVLET HASTANESİ olması şartı ile heyet raporu(250TL Vermiştim Zamanında), ardından 5 yıllık harç parası (1 veya 2 tabanca parasıdır bu). Ve vali imzasını beklemek (yerine göre beklersiniz, ben rizede 15 gün bekledim.)
2020 Yılı Güncel Silah Harç Bedelleri- Silah Taşıma Ruhsatları İçin. 6.971,00 TL ( 5 Yıllık )
- Silah Bulundurma Ruhsatları İçin. 2.230,80 TL ( 5 Yıllık )
- Yivsiz Tüfek Ruhsatnameleri İçin. 54,00 TL ( 5 Yıllık )
Editlendi okumanızı öneririm,
@tezcreative;